HomeΚΡΗΤΗΟ Μ.Βολουδάκης για τις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων ασφαλιστικών εισφορών

Ο Μ.Βολουδάκης για τις ρυθμίσεις ληξιπροθέσμων ασφαλιστικών εισφορών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτού Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, με αντικείμενο τις ρυθμίσεις των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα προς τον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

Ο Μ.Βολουδάκης τόνισε ότι οι ως σήμερα νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οφειλετών προφανώς δεν είναι επαρκείς, καθώς μόνο ένας στους δέκα οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ να έχει προβεί σε ρύθμιση. Ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. ζήτησε να εισαχθεί νέα νομοθετική ρύθμιση που θα αυξάνει τον αριθμό των δόσεων σε τουλάχιστον 48 μηνιαίες, για όλες τις περιπτώσεις και για όλες τις περιόδους οφειλών.

Ζήτησε ακόμη ανάκληση μιας άστοχης εγκυκλίου της Διοίκησης του ΟΑΕΕ, η οποία έκανε τα πράγματα δυσκολότερα για τους οφειλέτες, ζητώντας προκαταβολικά ως και 4 δίμηνα για να ενταχθούν οι οφειλέτες στις ρυθμίσεις.

Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός Εργασίας κ.Β.Κεγκέρογλου, αναγνώρισε το πρόβλημα, δεν έδωσε όμως οριστική λύση. Αναφέρθηκε παράλληλα σε δυο νέες σχετικές ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι οποίες όμως δεν αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ρύθμισης των ληξιπροθέσμων οφειλών. (Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφαλίστων, και τη θεσμοθέτηση με Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί ως τις 7 Ιουνίου της δυνατότητας πληρωμής μηνιαίων αντί διμήνων δόσεων στον ΟΑΕΕ).

Στη δευτερολογία του ο Μ.Βολουδάκης επισήμανε με έντονο τρόπο ότι το Υπουργείο δεν απαντά ουσιαστικά, πράγμα απαράδεκτο δεδομένης της σημασίας του θέματος και του γεγονότος ότι η ερώτηση έχει κατατεθεί από τον Απρίλιο, και έχουν γίνει ήδη αρκετές άτυπες συζητήσεις για το θέμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Δεν είναι δυνατόν το Υπουργείο σας να κρύβεται πίσω από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ κλπ».

Ο Μ.Βολουδάκης, μετά από τη συζήτηση αυτή, θα αναλάβει πρωτοβουλία κατάθεσης σχετικής πρότασης νόμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση