HomeΚΡΗΤΗΠΑΜΕ: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις εκλογές στο ΕΚΗ

ΠΑΜΕ: Συνεχίζονται οι καταγγελίες για τις εκλογές στο ΕΚΗ

«διαγράφηκαν 5 σωματεία - φαντάσματα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο ξεκινάνε οι αρχαιρεσίες για το Συνέδριο του ΕΚΗ, έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί και τα ψηφοδέλτια είναι στο δρόμο προς το τυπογραφείο. Ωστόσο οι καταγγελίες λίγο πριν τις εκλογές συνεχίζονται.Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ  Ηρακλείου τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν έχουν πάρει ακόμα στα χέρια τους το Μητρώο των αντιπροσώπων, ενώ κάνουν λόγο για μια σειρά από νοθείες, που  αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν στις πιο εξόφθαλμες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Όμως η εφορευτική επιτροπή, σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες μέλους της, δεν έχει πάρει ακόμα στα χέρια της το Μητρώο των αντιπροσώπων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν και να είναι υποψήφιοι, τα σωματεία που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, καθώς και τα πρακτικά αρχαιρεσιών των σωματείων για να ελέγχονται οι παραιτήσεις και αντικαταστάσεις αντιπροσώπων που υποβάλλονται στην εφορευτική επιτροπή.

Το τραγελαφικό είναι ότι ο απερχόμενος γραμματέας που είναι ο αρμόδιος για το Μητρώο καταγγέλλει τον απερχόμενο πρόεδρο για αποκλεισμό από τα πρακτικά των σωματείων. Με αυτά και με αυτά, η εφορευτική επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων που αυτή έστειλε προς εκτύπωση!!! Αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά για το ΕΚΗ παρακώλυση του έργου της εφορευτικής επιτροπής είναι, λέει ο απερχόμενος πρόεδρος σε ανακοίνωσή του, κάτι …τυπικό που ΘΑ ολοκληρωθεί. Ελπίζουμε πριν τη λήξη των αρχαιρεσιών.

Η πρεμούρα της απερχόμενης πλειοψηφίας να μη δώσει το μητρώο στην εφορευτική και στους εκπροσώπους των ψηφοδελτίων είναι γιατί επιδιώκει να έχει τον απόλυτο έλεγχο και τη χειραγώγηση των αντιπροσώπων. Αυτό δείχνει το δικό τους πανικό. Είναι φυσιολογικό αφού τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν στο ΕΚΗ μετά τη Συνέλευση ανάμεσα σε απερχόμενο Πρόεδρο και Γραμματέα καθώς και όλες αυτές οι καταγγελίες που έκανε η ΔΑΣ για τις νοθείες, τις παρατυπίες και το φαγοπότι που έχει στηθεί με τα χρήματα του ΕΚΗ προβληματίζουν όλους τους συνέδρους που βλέπουν αυτή τη σήψη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΔΑΣ είχε έγκαιρα τοποθετηθεί και ολοκληρωμένα για όλα αυτά που απεργάζεται η απερχόμενη πλειοψηφία στο ΔΣ, μία μικρή ομάδα μέσα στο ΕΚΗ, και έχει επιβεβαιωθεί από την ίδια τη ζωή.

Ήδη από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση φάνηκε ότι πρόθεση αυτής της ομάδας ήταν να μη γίνει συνέδριο δημοκρατικό, με ουσιαστική συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες αλλά ένα συνέδριο μακριά από τις ανάγκες και τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, ένα συνέδριο ψηφοκαταμέτρησης για τις καρέκλες, μακριά από τη συζήτηση για την οργάνωση των εργαζομένων μπροστά στις απεργιακές μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Μπροστά στις καταγγελίες μας για μια σειρά νοθείες αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν στις πιο εξόφθαλμες. Παραιτήθηκαν από αντιπρόσωποι δημόσιος υπάλληλος, συνταξιούχοι, κόπηκε αντιπρόσωπος που δεν εκλέγεται βάσει ψηφισάντων, διαγράφηκαν 5 σωματεία – φαντάσματα.

Όμως όλα αυτά δεν τους πτόησαν. Νομιμοποίησαν μια σειρά αντιπροσώπους που διαπιστωμένα προέκυψαν από νόθες διαδικασίες, ενώ με βάση καταγγελία του απερχόμενου γραμματέα πλαστογράφησαν υπογραφή αντιπροσώπου σε αίτηση παραίτησης από το σωματείο μαγείρων εν αγνοία του και παρά τη θέλησή του για να πάρει τη θέση του άλλος.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις καταγγελίες της ΔΑΣ μπροστά στο Συνέδριο και τις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου. Η δυσωδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί. Η μάχη της καρέκλας στην οποία επιδίδονται δεν έχει καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων. Βασική τους επιδίωξη είναι να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της προάσπισης των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας.

Η ΔΑΣ καλεί τους αντιπροσώπους να διαισθανθούν την ευθύνη που έχουν για να καθαρίσει το ΕΚΗ από αυτή την κατάσταση, να συμπορευτούν με τη μόνη συγκροτημένη και συμπαγή δύναμη που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να διασφαλίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Εργατικού Κέντρου κόντρα σε κάθε Κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα.

Τώρα είναι η ώρα ο καθένας να αναμετρηθεί με το μπόι των εργαζομένων που εκπροσωπεί, να βάλει το συμφέρον της εργατικής τάξης πάνω από όλα.

Τώρα να πάρει την απόφαση και να στηρίξει τη ΔΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση