HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος τα έργα στα Σφακιά

Επί… τάπητος τα έργα στα Σφακιά

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Χανίων με υπηρεσιακούς παράγοντες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προγραμματισμένη συνάντηση στα Σφακιά μετέβη σήμερα, Παρασκευή 16 Νοεμβρίου το πρωί, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κα Ελένη Δοξάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες της εν λόγω Διεύθυνσης, με σκοπό την επιθεώρηση των εκτελουμένων έργων και τον προγραμματισμό νέων που έχουν ήδη δημοπρατηθεί.

Το υπό εκτέλεση έργο που επιθεωρήθηκε παρουσία του Δημάρχου Σφακίων, κ. Ιωάννη Ζερβού, και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου, «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΧ 2016 – Γ’ ΦΑΣΗ» (προϋπολογισμού 200.000 €), αφορά στην αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα και πέτρινων στηθαίων, την κατασκευή ασφαλτοτάπητα και την αντικατάσταση υπαρχόντων στηθαίων ασφαλείας, σε τμήματα από τις Βρύσες έως την Κράπη, στο Φαράγγι Ίμβρου, και από την Ανώπολη έως τα όρια του Νομού Χανίων (τμήματα Χώρα Σφακίων – Ανώπολη και Κομιτάδες – Σκαλωτή).  Το παραπάνω έργο έχει ολοκληρωθεί κατά το 90 %.

image2

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός των δημοπρατημένων έργων «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΧ 2017 – Δ΄ ΦΑΣΗ (προϋπολογισμού 200.000 €)», όπως και «1ο ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ 31, ΤΜΗΜΑ ΑΝΩΠΟΛΗ – ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΑΨΟΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΣΚΑΛΩΤΗ, ΜΕΤΑ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΚΑΣΤΕΛΛΟ» (προϋπολογισμού 900.000 €), τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση οδοστρώματος κατά τόπους με κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα, την άρση καταπτώσεων από την επιφάνεια της οδού, την αποκατάσταση μεμονωμένων φθορών ασφαλτοτάπητα, τον καθαρισμό της τάφρου, την αποκατάσταση της επενδεδυμένης τάφρου και τον καθαρισμό των οχετών απορροής ομβρίων της οδού, την αποκατάσταση καθιζήσεων πλευρικών επιφανειών της οδού κατά τόπους, την αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, διαγράμμισης και καταστρεμμένων στηθαίων ασφαλείας.

Αρχές Νοεμβρίου δημοπρατήθηκε επίσης το έργο «ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΒΡΥΣΣΕΣ – ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ» (προϋπολογισμού 1.500.000 €), το οποίο αποσκοπεί στη βελτίωση της χάραξης του οδικού τμήματος, περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών, οδοστρωσίας ασφαλτικών, σήμανση-ασφάλεια και έργα πρασίνου, την κατασκευή επενδυμένων τάφρων τριγωνικής διατομής, και την κατασκευή επιπλέον μη ασφαλτοστρωμένου ερείσματος. Τα τεχνικά έργα απορροής όμβριων αναφέρονται κυρίως σε σωληνωτούς οχετούς από τσιμεντοσωλήνες άοπλους και στην κατασκευή στρώσεων υπόβασης σε όλο το κατάστρωμα και ασφαλτικής συνδετικής στρώσης. Τέλος, θα τοποθετηθούν νέα στηθαία ασφαλείας σε όλες τις θέσεις υψηλών πρανών, θα γίνει διαγράμμιση του οδοστρώματος με ανακλαστική βαφή, και θα πραγματοποιηθεί φύτευση στο πόδι των πρανών σε έκχωμα, ώστε να μην εμποδίζει η κόμη των δένδρων και θάμνων μελλοντικά τη διέλευση και την ορατότητα των οχημάτων.

image4

Τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να δημοπρατηθεί το «2ο ΥΠΟΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΟΔΟΥΣ: 54, ΒΡΥΣΕΣ – ΑΣΚΥΦΟΥ – ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΑΙ 55, ΙΜΠΡΟΣ – ΑΣΦΕΝΔΟΥ – ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ (προϋπολογισμού 600.000 €), το οποίο αφορά κι εκείνο στην αποκατάσταση οδοστρώματος κατά τόπους με κατασκευή νέου ασφαλτικού τάπητα, την αποκατάσταση μεμονωμένων φθορών ασφαλτοτάπητα, την άρση καταπτώσεων από την επιφάνεια της οδού, τον καθαρισμό τάφρου, την αποκατάσταση επενδεδυμένης τάφρου και τον καθαρισμό οχετών απορροής ομβρίων της οδού, την αποκατάσταση καθιζήσεων πλευρικών επιφανειών της οδού, την αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης και καταστρεμμένων στηθαίων ασφαλείας.

Επίσης, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Σφακίων, αποφασίστηκε να συνδράμει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Χ. στη δημοπράτηση 2 έργων οδοποιίας στις θέσεις Φοίνικας –  Λιβανιανά – Ανώπολη και Αγία Ρουμέλη, όπως και στην κατάρτιση και δημοπράτηση 2 γηπέδων (5 x 5), στ’Ασκύφου και στην Ανώπολη, με χρηματοδότηση που έχει εγκρίνει ήδη ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση