HomeΚΡΗΤΗΟι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

45 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην φασιστική, απριλιανή δικτατορία.

Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και τα βασανιστήρια αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.

Οι άγριες θυσίες που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στο λαό δεν έχουν σταματημό! Τα νέα μέτρα που σιγοβράζουν μέσω της 3ης αξιολόγησης και του νέου προϋπολογισμού έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα θεμελιωθεί πάνω στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με το χτύπημα στην απεργία και στους εργατικούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών.

Τώρα, η συγκυβέρνηση λανσάρει το νέο της παραμύθι, περί «δίκαιης ανάπτυξης», δηλαδή ότι από την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών τάχα θα βγουν κερδισμένοι κι οι εργαζόμενοι. Κρύβουν ότι η «ανάπτυξή» τους απαιτεί φτηνούς εργαζόμενους, με ανεπαρκείς κρατικές παροχές υγείας – ασφάλισης. Για να γίνουμε φτηνότεροι μειώνουν και το «μη μισθολογικό κόστος» μέσω της περικοπής κρατικών κι εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η πολιτική ευθύνεται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας & πρόνοιας, τις περικοπές στους μισθούς, τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ και κλινικών, για την αύξηση των πληρωμών σε εξετάσεις, νοσηλεία, φάρμακα, για την εφαρμογή των «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων.

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα αιματοβαμμένα συνθήματα στην πύλη του δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, στο φασισμό που πρέπει να απαντηθεί σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Αποτελεί χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο μέλλον να καταδικάσουν και ν’ απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υπερασπίζεται και εξυμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και βρωμίζει την αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Με πίστη στο δίκιο μας, με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι ο δρόμος για να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τους αγώνες μας που θα βάλουν στη ζωή αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.

Η Διοίκηση του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους, να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση