HomeCity GuideΕκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο

Από το «Συμπόσιο Πολιτισμού»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδήλωση με θέμα «Πολυτεχνείο, μνήμη, αντίσταση, ουτοπία» πραγματοποιεί την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Νεολαίας το «Συμπόσιο Πολιτισμού».

Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Παπαχρήστος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και εκφωνητής στην ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου.

papachristos-afisa

Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου, σάλπισε ελευθερία και αξιοπρέπεια ενάντια στην στυγνή δικτατορία των στρατοκρατών και των εξωτερικών στηριγμάτων της. Έβγαλε τον λαό στον δρόμο για να διεκδικήσει το μέγιστο αγαθό της Δημοκρατίας και του πολιτικού του αυτοκαθορισμού. Διέλυσε τα στηρίγματα νομιμοποίησης της χούντας και δημιούργησε τον ορίζοντα ελευθερίας της Μεταπολίτευσης. Καθόρισε την πορεία της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας. Την πολύτιμη αυτή συλλογική μνήμη, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για την κατάκτηση της αυτογνωσίας και της ανάγκης για βαθιά συλλογικότητα από τη νέα γενιά, στις παγκοσμιοποιημένες νεοφιλελεύθερες συνθήκες του σήμερα, όπου σε αγαστή συνεργασία με την Ακροδεξιά θέλουν να επαναφέρουν μορφές δικτατορικής  Μεταδημοκρατίας, θα θίξει ο Δημήτρης Παπαχρήστος. Ο τελευταίος θα συνομιλήσει με τον κόσμο για τις συγκλονιστικές στιγμές που συμπύκνωσαν το νόημα της ύπαρξης με την πολιτική, τώρα που αγνοείται το Νόημα για τη ζωή και την Ελευθερία από την οργανωμένη επίθεση του Μεταμοντέρνου που όλα τα μεταβάλλει σε τεχνική πληροφορία και μηδενίζει τις οικουμενικές αξίες του ανθρώπου. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και για τα σύγχρονα προβλήματα του πολιτικού κινήματος και της κοινωνίας.

Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί το καινούργιο μυθιστόρημα του συγγραφέα με τίτλο: “Πλωτή Πατρίδα”, εκδόσεις Τόπος, στο οποίο θίγονται καίρια ζητήματα της Ελληνικής κοινωνίας και του κοινωνικού κινήματος αλλά και οι διαχρονικές αξίες του Ελληνικού πολιτισμού (ελευθερία, δικαιοσύνη, ισότητα, φιλία, έρωτας κ.λ.π.), το μεταναστευτικό και οι πολύπλευρες πτυχές του.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μέλη του καταξιωμένου συγκροτήματος “Νόστιμον Ήμαρ”, του Μίνωα Σωμαράκη, τα οποία θα παίξουν μουσικά κομμάτια εκείνης της συγκλονιστικής εποχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση