HomeΕΛΛΑΔΑΣε διαβούλευση με τους Συνέδρους το καταστατικό της ΝΔ

Σε διαβούλευση με τους Συνέδρους το καταστατικό της ΝΔ

Ενόψει Συνεδρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΝΔ μπαίνει στην τελική ευθεία για το 12ο Συνέδριό της, την «κορυφαία» όπως αναφέρουν στελέχη της Πειραιώς, «πολιτική διαδικασία της παράταξης»! Η οργάνωση της ΝΔ κινείται πλέον όχι μόνο σε προεκλογικούς ρυθμούς, αλλά και συνεδριακούς μιας και όπως φαίνεται θα είναι το τελευταίο συνέδριο πριν από τις εθνικές εκλογές.

Λίγο περισσότεροι από 2000 σύνεδροι αναμένεται να καταφθάσουν απ’ όλες τις γωνιές της χώρας και να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες, που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14-15-16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ήδη όμως, οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει για τους συνέδρους, από τους οποίους έχουν ζητηθεί οι προτάσεις επί του Καταστατικού του Κόμματος. Αυτό άλλωστε αποτελούσε και πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: ένα κόμμα που θα ανήκει στα μέλη του και τα μέλη θα έχουν άποψη.

Με επιστολή του, ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε από τους συνέδρους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ηλεκτρονικά μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Ο λόγος είναι πλέον στα στελέχη της παράταξης. Ο καταστατικός μας χάρτης διαμορφώνεται όχι από μια κλειστή ομάδα, αλλά μέσα από την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων. Στόχος μας, το Κόμμα να είναι περισσότερο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο δυναμικό, περισσότερο εξωστρεφές, δίπλα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, έτοιμο να ανταποκριθεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Η δουλειά τριών χρόνων, πλέον, θα αποκρυσταλλωθεί στο 12ο Συνέδριο που θα αποτελέσει και το «τελικό σάλπισμα πριν τη μεγάλη μάχη». Πρόεδρος του Συνεδρίου έχει οριστεί με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πολύπειρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ μεγάλο βάρος της διοργάνωσης μαθαίνουμε έχει πέσει στις πλάτες του Γενικού Διευθυντή του Κόμματος Νίκου Παπαθανάση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση