HomeHL-WorldΜέι: Θα πάω τη συμφωνία για το Brexit μέχρι τέλους -Δεν παραιτούμαι

Μέι: Θα πάω τη συμφωνία για το Brexit μέχρι τέλους -Δεν παραιτούμαι

“Όχι” σε δεύτερο δημοψήφισμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος απέκλεισε η Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από τη Ντάουνιγνκ Στριτ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διαβεβαίωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας για Brexit, στο οποίο κατέληξαν με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι «το καλύτερο» δυνατό για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το πιστεύω, με κάθε ίνα της ύπαρξής μου, ότι ο δρόμος που ακολούθησα είναι ο καλύτερος για τη χώρα μου» δήλωσε η Τερέζα Μέι, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ενεργεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και θα συνεχίσει να το κάνει, στον απόηχο της παραίτησης 4 μελών της κυβέρνησής της σήμερα.

Η Τερέζα Μέι ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραιτηθεί, επικαλούμενη ένα από είδωλά της στο άθλημα του κρίκετ που «επέμενε» στο έργο του.

Παράλληλα, είπε ότι κανείς δεν αντιπρότεινε ένα εναλλακτικό σχέδιο στο δικό της κι ότι όλες οι επιλογές περιλάμβαναν μια συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας (backstop) για τα ιρλανδικά σύνορα, την οποία επέκριναν σφόδρα στελέχη του κόμματός της.

«Εάν δεν προχωρήσουμε με αυτή τη συμφωνία, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τις συνέπειες αυτού. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι βαθιάς και σοβαρής αβεβαιότητας, τη στιγμή που οι Βρετανοί πολίτες απλά θέλουν να το προχωρήσουμε».

Σχολιάζοντας την ανταρσία που αντιμετωπίζει αλλά και το ενδεχόμενο διαίρεση, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε με νόημα ο βρετανικός λαός στήριξε την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, οπότε οι βουλευτές θα πρέπει να διασφαλίσουν το καλό της χώρας. «Να φύγουμε με τρόπο που είναι καλό για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι βουλευτές του κόμματος θα δουν τη συμφωνία και θα αναγνωρίσουν τη σημασία της, που είναι να προστατεύσουν τα συμφέροντα του βρετανικού λαού», είπε.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση