HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Παραδοχή ήττας η Συνταγματική Αναθεώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Αυγενάκης: «Παραδοχή ήττας η Συνταγματική Αναθεώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τι αναφέρει ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Είναι αναγκαία η Συνταγματική Αναθεώρηση. Είναι κορυφαία θεσμική διαδικασία που απαντά και λύνει προβλήματα, που ανοίγει ορίζοντες», τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στον RealFm 97.8 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ υπογράμμισε ότι, «Αυτή είναι διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι φοβούνται και λειτουργούν περιστασιακά εργαλειοποιώντας την κορυφαία αυτή διαδικασία».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Ο κ. Κατρούγκαλος, είτε από αφέλεια, είτε από θράσος πρόδωσε την σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ και ομολόγησε δημόσια ότι: «Έχει έρθει η στιγμή για να προωθήσουμε εκείνες τις αλλαγές που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν αλλά και να αποτρέψουμε για μια δεκαετία εκείνες που δεν πρέπει»! Αυτό είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να ντρέπεται που είναι και συνταγματολόγος.
  • Παραδοχή ήττας η βεβιασμένη διαδικασία Συνταγματική Αναθεώρησης από πλευράς της Κυβέρνησης, καθώς αν πραγματικά ήταν σίγουροι για την επικράτησή τους στις επόμενες εκλογές, όπως θέλουν να λένε, δεν θα αγχωνόντουσαν να κλείσει η διαδικασία μέσα δύο μόνο μήνες και μάλιστα εν μέσω Χριστουγεννιάτικων διακοπών.
  • Ρεσιτάλ υποκρισίας από τον Πρωθυπουργό αναφορικά και με το άρθρο 16, με τη χώρα μας να παραμένει η μόνη σε ευρωπαϊκό επίπεδο που δεν επιτρέπει τη λειτουργία σε ιδιωτικά πανεπιστήμια τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά εγκαταλείπουν την χώρα για να σπουδάσουν στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  • Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει την δουλειά της καλά, με συνέπεια και συνέχεια. Πρώτη φορά στην ιστορία παρατηρούμε με τόση ένταση και συχνότητα την Ένωση Δικαστών κι Εισαγγελέων ν’ αντιδρά καταγγέλλοντας παρεμβάσεις τη Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.
  • Διαρκής η επιχείρηση σκανδαλολογίας από την Κυβέρνηση μετά το πολυπληθές συλλαλητήριο, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, με αρχιδικαστή τον κ. Πολάκη να εκτοξεύει λάσπη με τη λογική πως μέσα στην τόση λάσπη όλο και κάτι θα μείνει.
  • Έπειτα παρατηρούμε μια ακατάσχετη παροχολογία με την Κυβέρνηση να μιλά για δεκάδες χιλιάδες διορισμούς, χωρίς να μας λεν όμως, πως θα καλυφθούν τα έξοδα αυτά. Μήπως η Κυβέρνηση έχει ανακαλύψει κάποιο ευρώδεντρο;
  • Από την άλλη έχουμε την προσπάθεια ενίσχυσης του τσαλακωμένου προφίλ του αποκαμωμένου κ Τσίπρα ο οποίος επιχειρείται να παρουσιαστεί ως ευρωπαίος ηγέτης.
  • Προσπαθούν όπως-όπως ν’ αλλάξουν την ατζέντα κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Πολάκης μέσα από δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει να βάλλουν κάποιους φυλακή, ώστε να ξαναπάρουν την διακυβέρνηση της χώρας.
  • Είναι σαφές πως κάποιοι έχουν αρρωστημένο μυαλό. Δεν το κρύβουν, δεν μπορούν να ελέγξουν τις δηλώσεις τους και δεν έχουν κανένα λόγο να το κάνουν, γιατί αυτοί είναι. Και ο κ. Τσίπρας αυτός είναι. Είναι ένας δεύτερος Πολάκης, που κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του Υπουργού του.
  • Η ΝΔ, ο Κ. Μητσοτάκης και κανένας από εμάς δεν τρομάζει από την λάσπη που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να είναι έτοιμοι να δεχτούν σκληρή κριτική. Θα λειτουργήσουμε θεσμικά, όπως πρέπει και θα κάνουμε ό,τι πρέπει.
Διαφήμιση
Διαφήμιση