HomeΚΡΗΤΗΣυνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Λασίθι

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο Λασίθι

Για την καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επαγρύπνηση και ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο 2018-2019 ζήτησε σήμερα Πέμπτη 15-11-2018 η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με αντικείμενο «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και πλημμυρικά φαινόμενα».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ κ.Γιάννης Λεονταράκης καθώς και εκπρόσωποι των δήμων των Σωμάτων Ασφαλείας, εθελοντών αλλά και προϊστάμενοι υπηρεσιών, αναπτύχτηκαν τα βασικά σημεία του σχεδίου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις για τον άρτιο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, εθελοντών  και υπηρεσιών.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι ενέργειες για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων η ετοιμότητα των μηχανημάτων αλλά και η κατάσταση του οδικού δικτύου (παγετός, κατολισθήσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, καθαρισμός ρεμάτων και αποχιονισμός).

dsc_0057

Σε δηλώσεις της η κα Πετράκη επεσήμανε ότι η Π.Ε.Λασιθίου βρίσκεται σε ετοιμότητα έχει υπογράψει συμβάσεις με εξωτερικούς συνεργάτες προκειμένου να παρέμβουν με τα μηχανήματά τους εφόσον χρειαστεί σε Άγιο Νικόλαο, Οροπέδιο Λασιθίου, Ιεράπετρα και Σητεία.

Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη για καθαρισμούς των ρεμάτων  που έχουν ήδη ξεκινήσει με μέσα της Π.Ε. Λασιθίου σε συντονισμό και με τους δήμους  ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες καθώς και με τους εθελοντές δυναμώνει ακόμα περισσότερο την επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Από την πλευρά του ο Αντιπερειφερειάρχης  στον τομέα Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Γιάννης Λεονταράκης επεσήμανε ότι το Λασίθι έχει μηχανήματα παντού προκειμένου να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι με Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και ειδικότερα οι Αντιπεριφέρειες Πολιτικής Προστασίας και Παιδείας και δια βίου μάθησης οργανώνουν ημερίδες  σε όλο το νησί για την πολιτική προστασία στο χώρο του σχολείου οι οποίες θα απευθύνονται σε δασκάλους και καθηγητές. Όπως σημείωσε ,στην Π.Ε. Λασιθίου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου στο 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου.

«Το βασικό είναι να υπάρχει ετοιμότητα και καλός συντονισμός. Η ανθρώπινη ζωή προέχει και στόχος μας είναι να την προστατέψουμε» τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο προϊστάμενος της Δ/νης Πολίτικης Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Γιάννης Τζανοκωστάκης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει  οι δήμοι να βάλουν σήμανση στις επικίνδυνες διασταυρώσεις δρόμων με χείμαρρους οι λεγόμενες ιρλανδικές διαβάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση