HomeHL-9Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κρήτης είχαν… πλαστά πτυχία

Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κρήτης είχαν… πλαστά πτυχία

Σε ΠΑΓΝΗ, Βενιζέλειο και κέντρα υγείας Ηρακλείου και Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της Κρήτης απολύθηκαν από το Δημόσιο, γιατί όπως αποδείχθηκε είχαν πλαστογραφήσει πτυχία ή τίτλους σπουδών.

Το θέμα ανέδειξε η εφημερίδα «Πατρίς» στην οποία μίλησε ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, υποδιοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης λέγοντας ότι, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, γίνεται έλεγχος γνησιότητας όλων των πτυχίων των υπαλλήλων σε δομές υγείας.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι είχαν καταθέσει τίτλους σπουδών πλαστογραφημένους οι περισσότεροι είχαν αλλάξει τη βαθμολογία τους, προφανώς προς τα πάνω- 6 άτομα στην πλειοψηφία τους διοικητικοί υπάλληλοι.

Δύο από κέντρα υγεία του νομού Ηρακλείου και του νομού Χανίων, τρεις από το Βενιζέλειο και ένας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Η πλαστογράφηση βοηθούσε κατά κύριο λόγο στην υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι όλοι οδηγήθηκαν στην πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ, ωστόσο κάποιοι απ’ αυτούς προσέφυγαν δικαστικά. “Οι έλεγχοι είναι συνεχείς και αφορούν και κάθε νέα πρόσληψη που γίνεται” τόνισε ο υποδιοικητής.

Να επισημανθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, η πλεινότητα των πλαστών τίτλων έχει εντοπιστεί σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και φθάνουν τους 450.

Διαφήμιση
Διαφήμιση