HomeHL-SportsΝέα αρχή απέναντι στη Φινλανδία για την Εθνική Ελλάδας

Νέα αρχή απέναντι στη Φινλανδία για την Εθνική Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πρωτοπόρο του Β΄ ομίλου στη League C του Nations League, Φινλανδία, θα αντιμετωπίσει απόψε (21.45, Open TV, Cosmote Sport 1) στο ΟΑΚΑ η Εθνική Ελλάδας, στην προτελευταία στροφή πριν από την ολοκλήρωση του γκρουπ.

Απέναντι στο σκανδιναβικό συγκρότημα, που βρίσκεται στο +6 από την Ελλάδα, η Εθνική θα παίξει το τελευταίο χαρτί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Προϋπόθεση, πάντως, είναι η νίκη και μάλιστα με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά, καθώς η ελληνική ομάδα μόνο σε ισοβαθμία με τους Φινλανδούς μπορεί να ελπίζει.

Για να συμβεί αυτό, ωστόσο, θα πρέπει το συγκρότημα του Μάρκου Κάνερβα να ηττηθεί και στο τελευταίο παιχνίδι του, εκτός έδρας από την Ουγγαρία, και ταυτόχρονα η Ελλάδα να νικήσει την ίδια ημέρα (18/11) την Εσθονία, στο ΟΑΚΑ.

Η Εθνική θα παραταχθεί με νέο αγωνιστικό προφίλ, καθώς θα έχει για πρώτη φορά στον πάγκο της τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο 65χρονος Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε τον Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μερικές ημέρες μετά τον αγώνα στο Τάμπερε και την ήττα της Εθνικής με 0-2.
Ο έμπειρος τεχνικός κάνει λοιπόν ντεμπούτο και δεν έχει ανοίξει τα «χαρτιά» του, ωστόσο μια από τις σκέψεις του είναι ένας αμυντικός σχηματισμός με τρεις στόπερ, οπότε σε αυτήν την περίπτωση ο Σιόβας, ο οποίος κλήθηκε ύστερα από καιρό, θα πλαισιώσει τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο.

Στον άλλο αγώνα του Β΄ ομίλου η Ουγγαρία θα υποδεχθεί την Εσθονία. Διαιτητής στο Ολυμπιακό Στάδιο θα είναι ο Ιταλός Λούκα Μπάντι, με βοηθούς τους Μάουρο Τονολίνι, Αλμπέρτο Τεγκόνι, 1ο επιπρόσθετο διαιτητή τον Πάολο Βαλέρι, 2ο τον Μάικλ Φάμπρι και 4ο διαιτητή τον Αλεσάντρο Λο Τσίτσερο.

Από το 1966 και τα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών του 1968 ξεκίνησαν οι αναμετρήσεις των δύο Εθνικών ομάδων. Συνολικά έχουν συναντηθεί 15 φορές και σε αυτές περιλαμβάνεται η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην ιστορία της ελληνικής ομάδας, το περίφημο 8-1 στις 11/10/1978 στο γήπεδο της Λεωφόρου, για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Κυπέλλου Εθνών 1980.

Σε 15 αγώνες, η «γαλανόλευκη» έχει καταγράψει 7 νίκες, η Φινλανδία 5, ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η βαρύτερη ήττα της Εθνικής είναι το 1-5 στις 05/09/2001 στο Ελσίνκι, για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002.

Η βαθμολογία (Β΄ ΟΜΙΛΟΣ)

1. Φινλανδία (5-0) 12
2. Ελλάδα (3-4) 6
3. Ουγγαρία (5-6) 4
4. Εσθονία (3-6) 1
Διαφήμιση
Διαφήμιση