HomeΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑΑν έχετε αυτόν τον αριθμό PIN στις κάρτες ή το κινητό αλλάξτε τον αμέσως

Αν έχετε αυτόν τον αριθμό PIN στις κάρτες ή το κινητό αλλάξτε τον αμέσως

Τι να αποφεύγεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλά είναι τα PIN που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, που αφορούν τις πιστωτικές μας κάρτες, τα emails, το κινητό μας τηλέφωνο, τα προφίλ μας στα social media και άλλα πολλά.

Πόσα νούμερα, πόσους κωδικούς, πόσους αριθμούς, πόσα password, πρέπει να θυμόμαστε στην καθημερινή μας ζωή για να μπορούμε να ανταπεξερχόμαστε στοιχειωδώς στα τρέχοντα.

Κάποιες φορές επιλέγουμε απλά και εύκολα ΡΙΝ για να μην υπάρχει κίνδυνος να τα ξεχάσουμε. Εχουμε άλλωστε τόσα στο μυαλό μας που ένα δύσκολο PIN είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα το μπερδέψουμε.

Ωστόσο, η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των λογαριασμών μας.

Για την προστασία των λογαριασμών μας πρέπει να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ως κωδικό την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά μας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

Χιλιάδες κωδικοί και PIN τραπεζών, emails κτλ. έχουν χακαριστεί και δημοσιευτεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο. Οπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, έχουν μελετηθεί τα μοτίβα με βάση τα οποία οι άνθρωποι επιλέγουν τους κωδικούς.

Αυτό που βρήκαν οι ειδικοί είναι ότι τα πιο δημοφιλή ΡΙΝ είναι τα: 1234 και 1111 και αν εσύ έχεις αυτό τον κωδικό, πρέπει να τον αλλάξεις αμέσως.

bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση