HomeCity GuideΔωρεάν σεμινάρια αυτοάμυνας για γυναίκες

Δωρεάν σεμινάρια αυτοάμυνας για γυναίκες

Από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Αυτοάμυνα είναι μια στάση ζωής! Οι πιθανές και απίθανες περιπτώσεις και καταστάσεις αυτοάμυνας που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητα μας, είναι πραγματικά άπειρες.

Ετυμολογικά η αυτοάμυνα αποτελείται από δύο λέξεις: εαυτός και άμυνα. Σημαίνει την προστασία του εαυτού μας, δηλαδή της σωματικής μας ακεραιότητας και της ίδιας μας της ζωής.
Η Αυτοάμυνα με την ευρύτερη έννοια της καλύπτει και τις περιπτώσεις της ηθικής μας υπόστασης και της αξιοπρέπειας μας, της σωματικής ακεραιότητας των αγαπημένων μας προσώπων αλλά και των συνανθρώπων που χρειάζονται την βοήθεια μας. Tα στοιχεία για την κακοποίηση των γυναικών είναι ανησυχητικά καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, μέσα στο έτος 2016, 16.700.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέστησαν σωματική βία ή σεξουαλική κακοποίηση.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που επικαλείται η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία, φαίνεται πως σωματική βία αναφέρει ότι έχει υποστεί το 24% των γυναικών, ενώ σεξουαλική βία αναφέρεται από το 6% των γυναικών.

Έτσι το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Ρεθύμνης στα πλαίσια των δράσεων προστασίας της γυναίκας καθώς και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας, που θα πραγματοποιηθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου (Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης).

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση του κ. Κανακαράκη Παναγιώτη, Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Εκπαιδευτή στην Σχολή Αστυφυλάκων, Μαύρη Ζώνη 7 Dan Ζίου Ζίτσου και Μαύρη Ζώνη 7 Dan Καράτε.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 5-7μμ και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 10-12μμ και θα περιλαμβάνει τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
• Αυτοπροστασία
• Νοοτροπία της αυτοάμυνας
• Τεχνικές Αυτοάμυνας

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και μόνο για γυναίκες 18 ετών και άνω
Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε εγκαίρως στο Συμβουλευτικό Κέντρο:

Τηλέφωνο επικοινωνίας; 2831056607
Email: [email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/isotitavia.reth

Διαφήμιση
Διαφήμιση