HomeHL-GreeceΒαριές κουβέντες: Αγρια κόντρα Γεννηματά με Τσίπρα-Καμμένο για Σημίτη

Βαριές κουβέντες: Αγρια κόντρα Γεννηματά με Τσίπρα-Καμμένο για Σημίτη

Από το βήμα της Βουλής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά και των κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου με φόντο την σκανδαλολογία με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον Κώστα Σημίτη.

Η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε με έντονο τρόπο στην απόπειρα να εμπλακεί ο Κώστας Σημίτης σε υποθέσεις διαφθοράς μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Είστε αδίστακτοι, σήμερα φτάνετε στον Κώστα Σημίτη, τον Πρωθυπουργό της ΟΝΕ, που ενέταξε την Κύπρο στην ΕΕ, των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα της χώρας. Ματαιοπονείτε», είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Η κα Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τόνισε: «Είπα προχθές ότι ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ».

Τσίπρας: Βοηθάτε σε στρατηγική νίκη Μητσοτάκη

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πήρε τον λόγο για να απαντήσει προσωπικά στην Φώφη Γεννηματά.

«Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι τα όποια στοιχεία κατά προσώπων, επιβαρύνουν την παράταξή σας συνολικά» είπε ο κ. Τσίπρας. Σχολιάζοντας την θέση του Κινήματος Αλλαγής για «στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» στις εκλογές, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό σημαίνει στρατηγική νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Έχετε επιλέξει την στρατηγική μιας μονόπλευρης πολιτικής αντιπαράθεσης και κάνετε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση που ορισμένες ώρες ξεπερνά και το πλαίσιο μιας προσωπικής κριτικής στα ενδεδειγμένα πλαίσια ενός πολιτικού διαλόγου. Δεν κάνετε απλά πολιτική κριτική αλλά καταφέρεστε και με βαρύτατες εκφράσεις προσωπικά προς εμένα και προς άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την άποψή μου δεν συνάδουν και με το δικό σας πολιτικό πολιτισμό. Λέτε ότι έχετε ως στρατηγικό στόχο την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνετέ πως δεν καταλαβαίνετε ότι η ήταν του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει νίκη της Νέας Δημοκρατίας και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ότι στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει στρατηγική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Επιμένοντας σε αυτή τη στρατηγική δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να επιταχύνετε την στρατηγική ήττα της παράταξης σας και θέλω να σας πω ότι εμείς βρισκόμαστε εδώ γιατί ο ελληνικός λαός το θέλησε».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός επιτέθηκε τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την μη αναθεώρηση του άρθρου 86 για το νόμο περί ευθύνης υπουργών όσο και σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται σε σκάνδαλα.

«Πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνες ως παράταξη. Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι η ευθύνη για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μια συλλογική ευθύνη για την παράταξη σας. Όμως δεν είναι δυνατόν όταν ο εμπνευστής του άρθρου 86 είναι ο πρωην πρόεδρος σας και κεντρικό στέλεχος της παράταξης σας ο κ. Βενιζέλος να έρχεστε σήμερα εδώ και να μας κουνάτε το δάχτυλο για την αλλαγή του άρθρου 86 χωρίς να έχετε την ανάγκη να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για το άρθρο 86.

Δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη μετά από τόσα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα και μας κατηγορείτε ως αδίστακτους, δεν αισθάνεστε την ανάγκη όταν έχει βγει εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν έχει έρθει η υπόθεση Μαντέλη, η υπόθεση Τσουκατος, δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τον κόσμο που σας ψήφισε και σας ψηφίζει;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Εσπευσε μάλιστα να προσθέσει: «Δε λέει κανείς ότι δεν έχετε κάνει πολύ σημαντικά πράγματα στο τόπο ως παράταξη και ότι ο Σημίτης δεν έχει κάνει έργα αλλά δεν είναι δυνατόν κάποιοι να θεωρούν και να αισθάνονται μάλιστα μόνιμοι ιδιοκτήτες του τόπου και τότε αλλά και σήμερα».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την φράση από την σημερινή δήλωσή του Κώστα Σημίτη περί «περιστασιακού ένοικου της εκτελεστικής εξουσίας» όταν αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό: «Περιστασιακός ένοικος που σημάνει νοικάρης της εκτελεστικής εξουσίας στην δική σας ιδιοκτησία της εξουσίας . Ιδιοκτήτης σε αυτό τον τόπο είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος και όλοι είμαστε περιστασιακοί και εσείς και εμείς, ο ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης και πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσετε έτσι θα είναι ο ελληνικός λαός που θα σας δώσει απόφαση για μόνιμη έξωση από το πολιτικό στερέωμα».

Γεννηματά: Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για όσα άθλια ακούστηκαν στο υπουργικό;

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε το λόγο και απάντησε άμεσα με επίσης υψηλούς τόνους στον πρωθυπουργό:

«Η παράταξη μας γεννήθηκε και υπάρχει για να υπηρετεί τον ελληνικό λαό θέλουμε να ανοίξουμε ένα δρόμο αξιοπρέπειας αυτό που δεν καταφέρατε εσείς, εμείς θα το πετύχουμε. Δεν κάνουμε πόλεμο απέναντι σε σας είστε κυβέρνηση και σας κάνουμε κριτική. Καταφερομαστε και εναντίον των όσων λέει η Νέα Δημοκρατία. Έχουμε χαράξει αυτόνομη στρατηγική και πορεία. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς έχετε γίνει ο μεγαλύτερος πολιτικός χορηγός της Νέας Δημοκρατίας. Φταίμε εμείς αν εσείς προσπαθείτε να ξεπλύνετε τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεστε με το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας που σας βοηθά να λειτουργείτε με τον τρόπο που λειτουργείτε; Εμείς έχουμε χαράξει τη δική μας πορεία, θυμίζω οτι με δική μας πλειοψηφία παραπέμφθηκαν όλοι αυτοί στην δικαιοσύνη εμείς αλλάξαμε το νόμο, εμείς δώσαμε εργαλεία στη δικαιοσύνη για να μπορεί να ελέγχει σήμερα όλες αυτές τις υποθέσεις, με τους δικούς μας νόμους γίνονται σήμερα όλες αυτές οι έρευνες και δε δεχόμαστε να μας κουνάει κανείς το δάχτυλο γιατί όταν εμείς ψηφίζαμε εσείς ήσασταν απέναντι και έρχεται τώρα να κάνετε τους τιμητές.

Εμείς ήμασταν αυτοί που διώξαμε από την παράταξη μας όλους εκείνους για τους οποίους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει. Εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς. Παρακολουθούσατε άφωνος. Γιατί; Είστε εκβιαζόμενος από ποιους από τους υπουργούς σας από τους συνεταίρους σας; Αν κρίνω απο το ποιον αποπέμψατε από την κυβέρνηση σας μπορούμε να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για τα όσα πρωτοφανή και ελεεινά ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο;

Κύριε Τσίπρα εμείς η Δημοκρατική προοδευτική παράταξη θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε. Εσείς δοκιμαστήκατε, αποτύχατε ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε, είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε. Αρκετά».

Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική

Το πινγκ πονγκ συνεχίστηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Φώφης Γεννηματά ενώ στην αντιπαράθεση παρενέβη και ο Πάνος Καμμένος.

Αλέξης Τσίπρας: «Με την δευτερολογία της η κ. Γεννηματά επιβεβαίωσε όλα όσα είπα πριν για την στρατηγική που κρατά, είναι μια στρατηγική η οποία κ. Γεννηματά θα σας οδηγήσει στην δική σας στρατηγική ήττα. Μην επικαλείστε τον όρο της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και της μεγάλης προοδευτικής αλλαγής γιατί μεγάλη προοδευτική αλλαγή με τον κ. Μητσοτάκη για τη Νέα Δημοκρατία δεν γίνεται».

Φώφη Γεννηματά: «Εμείς δεν έχουμε συνεργασία με τον κ. Μητσοτάκη εσείς συνεργάζεστε με το ακροδεξιό μόρφωμα, κοιτάξτε λίγο δίπλα σας, κάντε την αυτοκριτική και μετά να έρθετε να μιλάτε σε μας».

Πάνος Καμμένος: «Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε μόρφωμα είμαστε ένα κίνημα που κινείται στο χώρο του προοδευτικού κέντρου είμαστε άνθρωποι που συνεργαζόμασταν με τη Νέα Δημοκρατία πριν πάρει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη από την ακροδεξιά και συνεργαζόμαστε και με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό. Η κ. Γεννηματά αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που σήμερα βρίσκονται στον Κορυδαλλό να θυμηθεί ότι ήταν εκείνη που προέτρεπε προσωπικά η ίδια τον πρόεδρο της επιτροπής να πει πως οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν αριθμοί κινητών τηλεφώνων Αυτοί είναι οι συνεργοί των εγκλείστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνοι που θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ. δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Τώρα η δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη θα δούμε πόσα απίδια σηκώνει ο σάκος. Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική σκηνή και όχι εμείς.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση