HomeHL-92 εκ. ευρώ για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών

2 εκ. ευρώ για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών

Επιστολή Ηγουμενίδη προς το Δημοτικό Συμβούλιο Φαιστού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού με αντικείμενο συζήτησης το Κέντρο Υγείας Μοιρών, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης απέστειλε επιστολή προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ενημερώνοντας τόσο για την ανέγερση νέου Κέντρου Υγείας Μοιρών όσο και για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

Στο κείμενο της επιστολής του ο Νίκος Ηγουμενίδης ενημερώνει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ότι, σχετικά με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στις Μοίρες και τον σχεδιασμό για το νέο κτίριο, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης και σε συντονισμό με τον δήμαρχο, στα πλαίσια της οποίας διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ για το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Μοιρών.

Τονίζει, επίσης, ότι η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τη μετεγκατάσταση και την ανέγερση του νέου κτίριο στις Μοίρες ανοίγει το δρόμο ώστε οι σημερινές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας να αποτελέσουν την έδρα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Δήμου Φαιστού.

Επιπλέον, σημειώνει ότι θα πρέπει προοπτικά το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΠΙ) Τυμπακίου και το Περιφερειακό Ιατρείο (ΠΙ) Αγ. Δέκα του ΚΥ Μοιρών να αποτελέσουν ιατρεία 16ωρης λειτουργίας, και ότι η στηριγμένη στο Χάρτη Υγείας και την κίνηση του πληθυσμού επιστημονική τεκμηρίωση, καταλήγει στο συμπέρασμα της δημιουργίας νέου Περιφερειακού Ιατρείου στα Μάταλα και νέου Περιφερειακού Ιατρείου στην Βαγιωνιά.

Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου κάνει, τέλος, ειδική αναφορά στην τελευταία έκθεση της Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, σημειώνοντας σχετικά ότι στο πρίσμα των νέων δεδομένων για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Μεσαρά θα πρέπει η Διοίκηση του ΕΚΑΒ να οργανώσει την πληρέστερη κάλυψη της ευρύτερης περιοχής ώστε να εξασφαλίζεται η άμεση πρόσβαση όλων των κατοίκων στο δημόσιο σύστημα υγεία.

Το κείμενο της επιστολής ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Φαιστού Γιώργο Αρμουτάκη και κατατέθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση