HomeHL-9Φωτιά στο Μάτι: Συγκλονίζει ο άνδρας που έμεινε 78 μέρες στην Εντατική

Φωτιά στο Μάτι: Συγκλονίζει ο άνδρας που έμεινε 78 μέρες στην Εντατική

Ήταν σε κώμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βρέθηκε στη φωτιά στο Μάτι, πάλεψε με τις φλόγες για τη ζωή του και βγήκε νικητής. Μετά από 78 ημέρες στην Eντατική ο Δημήτρης Φιλιππής μπορεί και πάλι να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, όμως το μυαλό του έχει μείνει εκεί, στην 23η Ιουλίου.

Με το ξύπνησε από το κώμα το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν η τύχη των δικών του ανθρώπων. Του 5χρονου γιου του, της γυναίκας του και των συγγενών τους. Δεν ήξερε τι είχε συμβεί μετά την φονική φωτιά στο Μάτι.

«Τότε ησύχασα» λέει ο ίδιος. «Μόνο τότε ησύχασα, γιατί δεν ήξερα τι είχαν απογίνει ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα μου, ούτε οι συγγενείς. Κανένας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου βρισκόταν μαζί με συγγενείς στην κατασκήνωση ορειβατών το Μάτι. Είδε τις φλόγες να έρχονται και έτρεξε να ζητήσει βοήθεια για τους δικούς του ανθρώπους. Εγκλωβίστηκε όμως με τη μηχανή και αναγκάστηκε να σταματήσει και να τρέξει να σωθεί μακριά από τη φωτιά.

«Μπήκα σε ένα στενό που ήξερα ότι καταλήγει στη θάλασσα, αλλά ο δρόμος είχε κουκουνάρια καμμένα και γλίστρησα και έπεσα κάτω. Μετά βούτηξα στη θάλασσα, μετά ήρθαν κάποια στιγμή και μας πήραν οι βάρκες και μετά λεπτομέρειες δεν θυμάμαι πρέπει να λιποθύμησα» διηγείται ο ίδιος.

«Έφτασα σε σημείο που με το ζόρι κράταγα το κεφάλι μου έξω από το νερό και έλεγα ότι αν δεν έρθουν να μας πάρουν θα πνιγώ. Από το κάψιμο θα πνιγόμουν. Είχα τρομερή κούραση και δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Έβλεπα που έβαζαν πανιά στα πρόσωπά τους να καλυφθούν και εγώ μόλις έβαζα το πανί ήταν τόσο αδύνατη η αναπνοή μου που δεν μπορούσα να ανασάνω» προσθέτει.

parapolitika.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση