Ανάμεσα στους μετανάστες που κινδύνευσαν χθες στη θάλασσα νότιοανατολικά της Γαύδου βρίσκονταν οι διακινητές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τρεις άνδρες οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αρχές ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελεά.

Την ίδια ώρα, οι 26 μετανάστες χθες πέρασαν το βράδυ τους με ασφάλεια στο δημοτικό σχολείο Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου με την δημοτική αρχή και την περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου να τους καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για 26 άνδρες που δήλωσαν στις αρχές ότι κατάγονται από την Αίγυπτο και την Λιβύη.

«Οι 26 άνδρες είναι καλά στην υγεία τους και έφτασαν με ασφάλεια χθες το βράδυ στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Εμείς ναυλώσαμε ένα λεωφορείο και τους μετέφερε στο Ορνέ όπου φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο. Ο χώρος ήταν από νωρίς έτοιμος καθώς – σε συνεργασία με την περιφέρεια – αγοράσαμε στρώματα ενώ ο Ερυθρός Σταυρός διέθεσε κουβέρτες», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης ενώ παράλληλα τόνισε πως «αυτοί οι άνθρωποι θέλουν βοήθεια κι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε από την πλευρά μας. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκες και όσο είναι εδώ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο  μπορούμε».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν ένας από τους 26 μετανάστες που επέβαιναν σε πλοιάριο ανοιχτά της Γαύδου απεύθυνε έκκληση για βοήθεια στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ένα τάνκερ που έπλεε στην περιοχή ενώ υπήρξε κινητοποίηση με σκάφη του λιμενικού, της frontex και ιδιωτών.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν στο τάνκερ και κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Μόλις έφτασαν οι μετανάστες εξετάστηκαν από γιατρούς ενώ παράλληλα οι αρχές προχώρησαν την διαδικασία τόσο για την ταυτοποίησή τους όσο και για τον εντοπισμό των διακινητών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση