Στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης μεταφέρθηκαν οι συνολικά 29 άνδρες, αιγυπτιακής και λιβυκής καταγωγής, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, οι οποίοι το μεσημέρι κινδύνευσαν στη θάλασσα νοτιοανατολικά της Γαύδου.

Για τη σωτηρία τους στήθηκε επιχείρηση με τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Frontex και παραπλεόντων πλοίων που έσπευσαν να προσφέρουν συνδρομή.

Οι 29 άνδρες, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, επιβιβάστηκαν σε δεξαμενόπλοιο που προσέγγισε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν και τους οδήγησε στην Αγία Γαλήνη, όπου τους ανέμεναν εκπρόσωποι του Δήμου Αγίου Βασιλείου και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να τους προσφέρουν προσωρινή στέγη και σίτιση.

Οι αλλοδαποί αναμένεται να διανυκτερεύσουν στο παλαιό σχολείο Ορνέ, ενώ θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους καθώς δεν αποκλείεται το γεγονός ανάμεσά τους να βρίσκονται και οι διακινητές.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβαίνοντες στο μικρό πλοιάριο επικοινώνησαν τηλεφωνικά στον διεθνή αριθμό εκτάκτου ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρχές. Το σκάφος λίγο νωρίτερα είχε εντοπίσει το δεξαμενόπλοιο που τελικά τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στην Αγία Γαλήνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση