Με την απολογία του ενός εκ των κατηγορούμενων αστυνομικών, συνεχίστηκε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου η δίκη για την υπόθεση του τραγικού θανάτου που βρήκε στην άσφαλτο ο 18χρονος Μανόλης Γερομαρκάκης από τη Νεάπολη.

Ο αδικοχαμένος νέος, βρήκε ακαριαίο θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νεάπολης, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε βγήκε από την πορεία του και έπεσε με σφοδρότητα πάνω σε ένα δέντρο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η αφορμή για να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας ο αδικοχαμένος Μανόλης ήταν η ξαφνική είσοδος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας περιπολικού που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας πετάχτηκε στον δρόμο. Ο οδηγός του περιπολικού στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πεζό, έκανε απότομο ελιγμό με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του 18χρονου.

Ωστόσο, ο εν λόγω αστυνομικός κατά την απολογία του στο πλαίσιο της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ισχυρίστηκε πως το περιπολικό που οδηγούσε με συνεπιβάτη τον συγκατηγορούμενό του έφθασε στο σημείο της τραγωδίας λίγα λεπτά αργότερα προκειμένου να επιληφθεί του γεγονότος.

Νωρίτερα, είχαν καταθέσει οι πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί τόσο από την οικογένεια του Μανόλη Γερομαρκάκη όσο και από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Η δίκη διακόπηκε και αναμένεται να συνεχιστεί εκ νέου την επόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου, οπότε πιθανότατα αναμένεται και η απόφαση της έδρας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση