HomeHL-SportsΠάει για ρεκόρ πενταετίας στα εισιτήρια η Σούπερ Λίγκα

Πάει για ρεκόρ πενταετίας στα εισιτήρια η Σούπερ Λίγκα

Έχουν κοπεί σχεδόν μισό εκατομμύριο στο 1/3 του πρωταθλήματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερη… όρεξη για ποδόσφαιρο δείχνουν να έχουν φέτος οι φίλαθλοι. Η Σούπερ Λίγκα ενημέρωσε την Τρίτη (13/11) ότι μέχρι στιγμής, με το 1/3 του πρωταθλήματος να έχει ολοκληρωθεί, έχουν κοπεί σχεδόν μισό εκατομμύριο εισιτήρια (492.990).

Αυτά κόπηκαν σε 78 αγώνες, αφού δύο, οι ΑΕΚ – Άρης και ΑΕΚ – Ατρόμητος έγιναν χωρίς θεατές.

Εκτιμάται ότι αν είχαν κοπεί και σε αυτά θα είχαμε ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, ενώ ήδη έχουμε περισσότερα από τα μισά εισιτήρια της προηγούμενης σεζόν (949.051).

Αν συνεχίζουμε έτσι, τότε θα πλησιάσουμε το 1,5 εκατομμύριο, αν και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι τα ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έχουν γίνει όλα, οπότε στις πέντε επόμενες αγωνιστικές αναμένεται σχετική μείωση.

Ακόμα και έτσι, στατιστικά το σύνολο εκτιμάται να ξεπεράσει το 1,2 με 1,3 εκατομμύριο εισιτήρια.

Κατά μέσο όρο στα 78 ματς έχουμε 6.320 εισιτήρια, ενώ στο περσινό πρωτάθλημα είχαμε 4.237 ανά αγώνα.

Θα πρέπει, βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι πέρυσι είχαμε 16 παιχνίδια χωρίς θεατές, που μπορεί να μην περιλαμβάνονται στον υπολογισμό του μέσου όρου, αλλά ήταν παιχνίδια στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ και το Νέο Φάληρο, οπότε θα τον ανέβαζαν.

Ακόμα, όμως, υπάρχει και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό και τις 50.000 εισιτήρια, αφού ουσιαστικά ήταν η φιέστα πρωταθλήματος, που ενισχύει την περασμένη σεζόν.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι και το γεγονός ότι, σε απόλυτους μέσους όρους, ο Παναθηναϊκός έχει διπλασιάσει τα εισιτήριά του από 6.948 πέρυσι σε 12.006 φέτος.

Ανοδικά κινούνται και οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ είναι στα ίδια.

Μικρή κάμψη έχουν όλες οι ομάδες που δεν κόβουν πολλά εισιτήρια, αλλά η αύξηση του ενδιαφέροντος και για τις ίδιες, αλλά και για τους αντιπάλους, θα ενισχύσει την κίνηση στη συνέχεια.

Καταλυτικό ρόλο στην άνοδο των εισιτηρίων έχει η παρουσία του Άρη (11.316) και του ΟΦΗ (4.710), αφού και οι ομάδες έχουν κόσμο και αντικατέστησαν συλλόγους πολύ πιο χαμηλά σε κίνηση εισιτηρίων.

Ήδη έχουν διεξαχθεί δύο παιχνίδια με περισσότερα από 30.000 εισιτήρια και πέντε με περισσότερα από 20.000, κάτι που αναμένεται να συμβεί και στο δεύτερο γύρο.

Αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς, τότε λογικά θα έχουμε ρεκόρ πενταετίας σε απόλυτο αριθμό εισιτηρίων, ακόμα και αν στις προηγούμενες σεζόν τα πλέι οφ αύξαναν τον αριθμό και των εισιτηρίων, αλλά και τον αριθμό των ντέρμπι κατά πολύ.

Γενικότερα, η πιο παραγωγική σεζόν στην ιστορία της Σούπερ Λίγκας ήταν η 2008-09, όταν ξεπεράσαμε τα 2 εκατομμύρια εισιτήρια. Τότε δεν είχαμε κανέναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, ενώ τα πλέι οφ είχαν εντυπωσιακή προσέλευση. Στους 252 αγώνες, είχαμε μέσο όρο 7.965 ανά ματς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση