HomeΕΛΛΑΔΑΤετ α τετ Μητσοτάκη – Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Βούτσιτς στο Βελιγράδι

Ο Πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΝΔ για την υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, οικονομικά θέματα αλλά και η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με δεδομένο ότι – όπως είπε – η Νέα Δημοκρατία και το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), που ηγείται, ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια. Ο Αλεξάνατρ Βούτσις ανέφερε ότι στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες και εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών.

Ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, όπως επίσης και για τη στάση της στο ζήτημα του Κοσσόβου και ανέφερε ότι παρακάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να βοηθήσει, όπου είναι δυνατόν, ώστε να ακουστεί η φωνή της Σερβίας και τον ενημέρωσε για κάποια επίκαιρα ζητήματα.

«Παρακάλεσα τον κ. Μητσοτάκη να μας βοηθήσει σε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσόβου στην Interpol και τον ενημέρωσα λεπτομερώς για τους δασμούς που επέβαλε η Πρίστινα στην εισαγωγή προϊόντων από τη Σερβία, παραβιάζοντας τη συνθήκη CEFTA για το ελεύθερο εμπόριο που υπέγραψαν πριν από 12 χρόνια οι χώρες της περιοχής», ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη διαπιστώθηκε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν δραματικά και ανήγγειλε την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση των επενδυτών από την Ελλάδα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση