HomeΚΡΗΤΗΣτο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της επιπλέον χρέωσης στο Λίντο

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα της επιπλέον χρέωσης στο Λίντο

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος γονέων των κολυμβητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της επιπλέον οικονομικής επιβάρυνσης για τους αθλητές που χρησιμοποιούν το Κολυμβητήριο αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων Λίντο, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει τα εξής:

«H  αποστολή ψηφίσματος του Δήμου Ηρακλείου προς το Υπουργείο Αθλητισμού με θέμα την αναβάθμιση του ΕΑΚΗ , την δημιουργία νέου κλειστού κολυμβητηρίου και την επιπλέον χρέωση 5€ μηνιαίως στους αθλούμενους του κολυμβητηρίου του ΕΑΚΗ  ως είσοδο στην πισίνα συζητήθηκε στο προχθεσινό συμβούλιο του Δημοτικου συμβουλίου Ηρακλείου .

Για μία ακόμα φορά η πρόεδρος της διοίκησης του ΕΑΚΗ Μαρία Καλουδίωτη  η οποία βρισκόταν στη συνεδρίαση ως δημοτική σύμβουλος, αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας ξανά αρκετά αναληθή γεγονότα και εκτόξευσε απειλές. Η κ. Καλουδιώτη ανέφερε ότι «το θέμα έχει  λυθεί με τους γονείς οι οποίοι στη πλειοψηφία τους πλήρωσαν». Παράλειψε όμως να πει ότι οι περισσότεροι γονείς πλήρωσαν τα 5€ επιπλέον της συνδρομής τους γιατί  φοβόντουσαν ότι  θα απαγορευτεί η είσοδος στα παιδιά τους  από το φύλακα και θέλησαν να τα προστατέψουν από μια τέτοια προσβολή  και όχι γιατί συμφωνούν με αυτή την άδικη  επιβολή  .

Θα αναφέρουμε ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του κολυμβητηρίου «Λίντο» δεν πήρε κάποια απόφαση ούτε έδωσε καμία οδηγία να μην πληρώσουν οι γονείς διότι « θεωρήσαμε δικαίωμα του κάθε γονέας να είναι  ελεύθερος  να κρίνει και να αποφασίσει τι είναι πιο σωστό για το δικό του παιδί  το οποίο τελικά είναι ο αποδέκτης των παρατηρήσεων από το φύλακα .

Αυτό είναι  και το πιο καταχρηστικό μέρος της απόφασης της διοίκησης του ΕΑΚΗ αφού στηρίζεται στην ευαισθησία των γονέων οι οποίοι θέλοντας  να προστατέψουν τα παιδιά τους από προσβολές  αναγκάζονται να πληρώσουν  και μάλιστα τώρα να προκαλούνται με αυτό τον τρόπο .   

Επίσης η κ. Καλουδιώτη ανάφερε ότι  μόνο δυο σωματεία δεν έχουν συμμορφωθεί και αυτά όπως είπε σε απειλητικό τόνο «θα πάνε στο ταμείο με τα νέα συμβόλαια του Δεκεμβρίου» κάτι που βεβαίως δεν ισχύει αφού η απορρόφηση του 5ευρου δεν έγινε από κανένα σωματείο παρά μόνο σε ελάχιστους γονείς και μόνο στις περιπτώσεις  που η συνδρομή ήταν παραπάνω από 35 €.  Παρέλειψε να πει ότι η μεγαλύτερη μάζα των συνδρομών προς τα σωματεία είναι 30-35€ και όλοι αυτοί οι γονείς πλήρωσαν επιπλέον το 5ευρω  και με αποδείξεις πλέον.

Ο σύλλογος μας επίσης έχει αποστείλει  γραπτώς ερώτημα (16/10/18) προς όλα τα σωματεία για το αν θα απορροφήσουν το 5ευρω και πήραμε απάντηση μόνο από ένα το οποίο δήλωσε ότι «έχει προσαρμόσει τις συνδρομές του ώστε να είναι σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε με το ΕΑΚΗ» χωρίς βέβαια να αναφέρει ότι θα υπάρξει απορρόφηση σε όλες τις συνδρομές γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι το ύψος των συνδρομών είναι πιο κάτω από το πλαφόν το οποίο συμφωνήθηκε στα συμβόλαια με το ΕΑΚΗ.  Τα υπόλοιπα 10 σωματεία δεν απάντησαν καθόλου και όλοι μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας από  τη σιωπή τους!!

Ευχαριστούμε το Δήμο Ηρακλείου για την επιμονή στο θέμα και ελπίζουμε και ότι  ο υφυπουργός κυριος Βασιλειάδης, ο οποίος σε δηλώσεις στην τηλεόραση αλλά και στον βουλευτή κυριο Συντυχάκη αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι οι γονείς πληρώνουν επιπλέον, , να πάρει θέση  επι του θέματος  και να δώσει την σωστή λύση.»

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση