Σήμερα αναμένεται  στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως, η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 18χρονου μοτοσικλετιστή Μανόλη Γερομαρκάκη, που είχε συμβεί σε τροχαίο δυστύχημα τον Ιούλιο του 2013, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νεάπολης.

Η δίκη είχε ξεκίνησε την Πέμπτης 25 Οκτωβρίου σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα και διεκόπη για να συνεχιστεί σήμερα.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας αποφασίστηκε ο διαχωρισμός της δικογραφίας και έτσι ξεκίνησε η δίκη που αφορά στον θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου νεαρού, ο οποίος υπέστη βαρύτατες και θανατηφόρες όπως αποδείχθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη μοιραία εκείνη ημέρα, ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς πλήρωμα, κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που ερχόταν ο αδικοχαμένος Μανόλης με το δίκυκλό του. Ξαφνικά, ένας ηλικιωμένος άνδρας φέρεται να πετάχτηκε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του περιπολικού στην προσπάθειά του να αποφύγει τον πεζό, έκανε απότομο ελιγμό και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα ο 18χρονος που στο μεταξύ βρέθηκε στο σημείο, να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και να πέσει πάνω σε ένα δέντρο.

Έτσι, μετά τον διαχωρισμό της υπόθεσης, η δίκη ξεκίνησε ως προς το σκέλος της υπαιτιότητας των δύο αστυνομικών, που αποτελούσαν το πλήρωμα του περιπολικού οχήματος, στις συνθήκες που προκάλεσαν τον θάνατο του Μανόλη Γερομαρκάκη.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης, με κατηγορούμενους άλλους δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο για να επιληφθούν το δυστύχημα, θα εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου και θα ασχοληθεί με το εάν όντως υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος από την πλευρά των οργάνων της τάξης, προκειμένου να μην εμπλακούν οι συνάδελφοί τους.

Στην ακροαματική διαδικασία, υπήρξαν στιγμές συγκινησιακά φορτισμένες με τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γονέων του αδικοχαμένου νεαρού. Ο τραγικός πατέρας, τραυματιοφορέας στο επάγγελμα, είχε βρεθεί εκτός υπηρεσίας στον τόπο του δυστυχήματος και έσπευσε να προσφέρει τη συνδρομή του, χωρίς να γνωρίζει ότι το νεαρό θύμα του τρομακτικού τροχαίου ήταν το ίδιο του το παιδί!

Διαφήμιση
Διαφήμιση