HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν τη μνήμη των αποβιωσάντων Ροταριανών

Τίμησαν τη μνήμη των αποβιωσάντων Ροταριανών

Στους Κουνάβους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου τίμησε για μια ακόμα χρονιά την μνήμη των αποβιωσάντων μελών του, με το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο στον Ι. Ν. του Σωτήρα Χριστού στους Κουνάβους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ρ.Ο.Η. θυμήθηκαν ιστορίες από τα παλιά, καθώς και το σπουδαίο επιστημονικό, επαγγελματικό αλλά και Ροταριανό τους έργο και ευχήθηκαν να είναι αιωνία η μνήμη των Αποστολάκη Λευτέρη & Ελένης, Αστεριάδη Γιώργου, Βαϊλάκη Γιώργου, Βασιλείου Βασίλη, Βισκαδουράκη Βαγγέλη & Μάρως, Βιτσαξάκη Γιάννη, Βογιατζάκη Γιάννη, Βουσβούνη Παναγιώτη, Γιανούδη Βασίλη, Γκίκα Νικολάου, Γκουντουλιά Απόστολου, Γουβιανάκη Γιώργου, Δασκαλάκη Γιάννη, Ζαμπετάκη Μανόλη, Ζουράρη Μαρίνας, Θεοδωρίδη  Αγησίλαου, Καλουτά Βαγγέλη, Καράμπελα Ξενοφώντα, Καραναστάση Μάρκου, Κατεργιαννάκη Βαγγέλη, Κογκάκη Βαγγέλη, Κοζύρη Γιώργου, Κοκολάκη Μιχάλη, Κουκουράκη Γιάννη, Μακράκη Γιώργου, Μαρκάκη Μανώλη, Μεταξά Νίκου, Μηλιαρά Ιωσήφ, Ντι Μπάμπο Μάσιμο, Παναγιωτάκη Μανόλη, Παπαδάκη Αντώνη, Πατεράκη Γιάννη, Πατεράκη Μανόλη, Περδικογιάννη Στέλιου, Πετράκη Μιχάλη, Πετρόπουλου Κώστα, Πλεύρη Μανόλη & Καλλιόπης, Πολιτάκη Μανόλη, Σακελαράκη Γιάννη, Σφίγγα Γιώργου, Φιοράκη Στέλιου, Φυσαράκη Πέτρου & Δέσποινας, Χελιδόνη Μιχάλη και Χρυσουλάκη Ηρακλή.

Πρόκειται για μια καθιερωμένη δράση του Ρ. Ο. Ηρακλείου, που πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, με σκοπό να διατηρείται ζωντανή η μνήμη των παλιών μελών του Ομίλου.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, όπου ο σύμβουλος του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης, μίλησε στα μέλη για την ιστορία του μουσείου και τα σημαντικά ευρήματα που φιλοξενεί από την περίφημη Συλλογή Μεταξά και από ανασκαφές σε περιοχές του Μαλεβιζίου. Τα μέλη του Ρ.Ο.Η. επισκέφτηκαν και τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο, όπου η επιμελήτρια Χρύσα Βαθιανάκη ξενάγησε του Ροταριανούς στην έκθεση «Σύμβολα και Συμβολισμοί» και στα έργα του αείμνηστου Μπότη Θαλασσινού.

Η όμορφη αυτή Κυριακάτικη εκδήλωση, ολοκληρώθηκε στο Μάραθος και την ταβέρνα του Φάνη Κοκκινάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση