HomeHL-WorldΥπόθεση Κασόγκι: Tα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας σε πέντε χώρες

Υπόθεση Κασόγκι: Tα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας σε πέντε χώρες

Τα έδωσε η Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ύπαρξη ηχογραφήσεων που καταγράφουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη επιβεβαίωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως είπε ο Τούρκος πρόεδρος, οι Αρχές της χώρας του παρέδωσαν τα ντοκουμέντα αυτά στο Ριάντ, την Ουάσιγκτον, το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο.

«Δώσαμε τις ηχογραφήσεις, τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, τις δώσαμε στην Ουάσινγκτον, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άγγλους», δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του. Η προεδρία διευκρίνισε στη συνέχεια πως οι ηχογραφήσεις ακούσθηκαν μόνο και δεν διανεμήθηκε τίποτα γραπτό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ, από την ανάλυση των ηχητικών αυτών ντοκουμέντων προέκυψε ότι οι εκτελεστές του Σαουδάραβα δημοσιογράφου τον άρπαξαν μόλις μπήκε στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, τον νάρκωσαν και τον διαμέλισαν ζωντανό με χειρουργικό πριόνι. Φωνή που αποδίδεται σε Σαουδάραβα ιατροδικαστή καλεί τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των δολοφόνων να ακούνε μουσική, όσο εκείνος τεμαχίζει το θέμα, για να μην ενοχλούνται από τις κραυγές αγωνίας του.

Το Ριάντ αρχικά είχε αρνηθεί ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο, επιμένοντας ότι ο σφοδρός επικριτής της νέας ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας, είχε εγκαταλείψει το κτίριο. Αργότερα άλλαξε την εκδοχή, λέγοντας ότι ο δημοσιογράφος σκοτώθηκε κατά λάθος στη διάρκεια καυγά. Τώρα λέει ότι ο φόνος του έγινε από άτομα που έδρασαν εν αγνοία της ηγεσίας. Ωστόσο, ο Ερντογάν επιμένει όλο αυτό το διάστημα ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε με εντολή που προήλθε από τα «ανώτατα κλιμάκια» της σαουδαραβικής κυβέρνησης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση