HomeΚΡΗΤΗΛΑΕ: Για μια Αριστερή Ριζοσπαστική περιφερειακή Αυτοδιοικηση

ΛΑΕ: Για μια Αριστερή Ριζοσπαστική περιφερειακή Αυτοδιοικηση

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου ενόψει των εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Σε μια περίοδο, συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας κι εφαρμοζόμενων μνημονιακών μέτρων που οδηγούν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού στη φτώχεια, την ανεργία, την ξενιτιά, την υπερχρέωση και την αρπαγή ακόμα και της μοναδικής τους κατοικίας απ’ τα κοράκια των τραπεζών…» επισημαίνεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου της Λαϊκής Ενότητας, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Σε μια περίοδο, όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων κι ανόδου του φασιστικού φαινομένου. Σε μια επίσης περίοδο, οπισθοχώρησης του λαϊκού κινήματος μετά την διάψευση των προσδοκιών του λαού απ’ το ΣΥΡΙΖΑ και την επικράτηση της λογικής ότι δεν αλλάζει τίποτα και πως όλοι είναι το ίδιο με την ταύτιση της Αριστεράς με τη Μνημονιακή διαχείριση.

Σε ένα νησί, όπου οι παραγωγικές δυνάμεις διαλύονται, οι αγρότες ξεκληρίζονται με τα αγροτικά προϊόντα να ξεφτιλίζονται (πχ. 2,5 € η τιμή του λαδιού φέτος), οι εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα υποαμοίβονται παρά τα υπερκέρδη της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται παρά τις παραγωγικές δυνατότητες του νησιού. Σε ένα νησί όπου τα προβαλλόμενα φαραωνικά έργα και το κυρίαρχο πρότυπο ανάπτυξης για το νησί συντελεί σε τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων (βλ. ΒΑΠΕ, Αεροδρόμιο στο Καστέλι, ενεργειακές διασυνδέσεις, κα.). Σε ένα νησί όπου το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας (λιμάνια, αεροδρόμια, υποδομές, μνημεία) ξεπουλιούνται, οι ελάχιστοι χώροι αστικού πρασίνου & κοινωνικοποίησης καταστρέφονται (βλ. Πάρκο Γεωργιάδη-Ηράκλειο). Σε ένα νησί με αναβαπτισμένο το ρόλο των βάσεων του θανάτου κι ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή…

Αναδεικνύεται περισσότερο παρά ποτέ η αναγκαιότητα ενωτικής μάχιμης παρέμβασης στην περιφέρεια. Μιας παρέμβασης που θα ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση στην κυρίαρχη πολιτική, βάζοντας αναχώματα στις προωθούμενες αναδιαρθρώσεις. Θα συμβάλλει στην ανάπτυξη κοινωνικού μετώπου γύρω από ένα μάχιμο πρόγραμμα πάλης σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική στην περιφέρεια (του Καλλικράτη/ Κλεισθένη), τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, το ζουρλομανδύα του €υρώ και του Χρέους.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση, η Λαϊκή Ενότητα θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις καλώντας σε ισότιμο διάλογο τις ριζοσπαστικές, κοινωνικές & πολιτικές δυνάμεις του νησιού για τη δημιουργία ενός αριστερού κοινωνικοπολιτικού μετώπου με αντι-μνημονιακό, αντι-ευρωπαϊκό , αντι-κυβερνητικό, αντι-Καλλικρατικό προσανατολισμό. Ενός μαζικού σχήματος με δημοκρατική λειτουργία στο εσωτερικό του, αντι-συνδιαχειριστικό και αντι-ιεραρχικό.

Ας τολμήσουμε να δώσουμε σχήμα στην ελπίδα & προοπτική στον πολυ-βασανιζόμενο και προδομένο λαό μας, κάνοντας ξανά την Αριστερά συνώνυμη με τον Αγώνα & την Ανατροπή».

Διαφήμιση
Διαφήμιση