HomeHL-9Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί

Πύρινη λαίλαπα στην Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί

Στους 35 υπολογίζονται οι αγνοούμενοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τουλάχιστον 9 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική πυρκαγιά που κατακαίει τη Βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Όπως γίνει εχθές γνωστό, τα πρώτα πέντε θύματα βρέθηκαν απανθρακωμένα στα αυτοκίνητά τους. Τις τελευταίες ώρες, οι Αρχές βρήκαν άλλες 4 σορούς στην ίδια περιοχή, επίσης απανθρακωμένες από τις φλόγες που εξακολουθούν να μαίνονται.

Τρεις πυροσβέστες έχουν επίσης τραυματιστεί από την πυρκαγιά «Camp Fire», όπως βαπτίστηκε από τις αρχές, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αγνοούνται 35 άτομα.

Περισσότερα από 6.700 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί από το πέρασμα της πυρκαγιάς που συνεχίζει να κατακαίει εκτάσεις περίπου 145χλμ βόρεια του Σακραμέντο, δήλωσαν αργά χθες αξιωματούχοι των δυνάμεων επιβολής του νόμου σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα, στα νότια της πολιτείας της Καλιφόρνια μαίνονται δύο ακόμη πυρκαγιές. Μεταξύ των δεκάδων πόλεων για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης, λόγω των συγκεκριμένων πυρκαγιών, είναι και το Θάουζαντ Όουκς, όπου την περασμένη Τετάρτη ένας πρώην πεζοναύτης σκόρπισε τον θάνατο ανοίγοντας πυρ σε νυχτερινό κέντρο και σκοτώνοντας 12 άτομα.

Πάνω από 100.000 κάτοικοι της πολιτείας έχουν διαταχθεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, από την πόλη Καλαμπάσας στα δυτικά μέχρι την ακτή του Μαλιμπού, όπου διαμένουν πολλοί σελέμπριτις του Χόλιγουντ.

Μεταξύ των διασήμων κατοίκων της περιοχής είναι και το ζεύγος Κιμ Καρντάσιαν-Κάνιε Γουεστ, στους οποίους δόθηκε επίσης εντολή να αφήσουν τη έπαυλή του.

Με ανάρτησή της στο Instagram, η Κιμ Καρντάσιαν ζήτησε από τους φαν της να προσευχηθούν για την πόλη Καλαμπάσας, ενώ και ο ράπερ σύζυγός της έσπευσε να καθησυχάσει μέσω Twitter τον κόσμο, λέγοντάς τους ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του είναι καλά και ασφαλή από τις φλόγες.

Μήνυμα στο Twitter ανάρτησε και η ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο που διαμένει στην περιοχή, προτρέποντας τους χρήστες να ενισχύσουν οικονομικά το έργο των πυροσβεστών που ρισκάρουν τη ζωή τους στα τρία μέτωπα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση