HomeHL-WorldΤραμπ: Πολύ προσβλητική η πρόταση Μακρόν για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

Τραμπ: Πολύ προσβλητική η πρόταση Μακρόν για δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού

«Ίσως η ΕΕ θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το δίκαιο μερίδιό της στο NATO»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Πολύ προσβλητική» χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την πρόταση του Γάλλου ομολόγου του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκροτήσει η Ευρώπη τον δικό της στρατό για να προστατευθεί από ενδεχόμενους εχθρούς, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πολύ προσβλητικό, αλλά ίσως η Ευρώπη θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει το δίκαιο μερίδιό της στο NATO, το οποίο επιχορηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ», έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, φτάνοντας στη Γαλλία όπου θα συναντηθεί με τον Μακρόν.

Την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος σχολίασε ότι η Ευρώπη χρειάζεται έναν πραγματικό στρατό για να περιορίσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον αμυντικό τομέα. «Πρέπει να προστατευτούμε απέναντι στην Κίνα, τη Ρωσία, ακόμη και τις ΗΠΑ», φέρεται να είπε ο Μακρόν, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια έφτασαν χθες το βράδυ στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη Γαλλία αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του – η πρώτη ήταν στις 14 Ιουλίου 2017 και αναφέρεται συχνά, με μεγάλο ενθουσιασμό, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις οποίες παραβρέθηκε.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση