HomeHL-WorldΜακάβρια ανακάλυψη στην Αιθιοπία: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 200 πτώματα

Μακάβρια ανακάλυψη στην Αιθιοπία: Εντοπίστηκε ομαδικός τάφος με 200 πτώματα

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία της Αιθιοπίας εντόπισε ομαδικό τάφο στον οποίο πιστεύεται ότι κείτονται περίπου 200 πτώματα κοντά στα διοικητικά όρια της περιφέρειας Ορόμια με την περιφέρεια Σομάλι, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σε βάρος του Άμπντι Μοχάμεντ Όμερ, πρώην περιφερειάρχη της Σομάλι, κατά τις ίδιες πηγές.

Ο Μοχάμεντ Όμερ είναι αντιμέτωπος με δίκη για σωρεία παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνέργεια σε εγκλήματα μιας ομάδας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας που έδρασε στην περιοχή. Έχει ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ιατροδικαστικοί θα προχωρήσουν σε εκταφή των πτωμάτων μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν είναι ακόμη σαφές από πού είναι τα θύματα, σε ποια φυλή ανήκουν, ή τι τους συνέβη.

Ο Μοχάμεντ Όμερ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση την 6η Αυγούστου, έπειτα από πολυήμερα επεισόδια ανάμεσα σε μέλη διαφόρων φυλών.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τον αξιωματούχο αυτό για σωρεία παραβιάσεων, ανάμεσά τους και βασανιστήρια. Πολίτες έχουν καταγγείλει ότι διέταξε επιθέσεις παραστρατιωτικών εναντίον αμάχων στην γειτονική επαρχία Ορόμια τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η περιοχή αυτή σπαράσσεται από βίαια επεισόδια εδώ και δεκαετίες. Τα κυβερνητικά στρατεύματα συγκρούονταν με το Μέτωπο Εθνικής Απελευθέρωσης Ογκαντέν ωσότου τα δύο μέρη υπέγραψαν μια ειρηνευτική συμφωνία τον περασμένο μήνα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση