HomeΚΡΗΤΗΤα δημοτικάκια καθαρίζουν τις ακτές

Τα δημοτικάκια καθαρίζουν τις ακτές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», που αφορά τα Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία και που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους, διοργανώνει με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2014, τις παρακάτω δράσεις:

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στη δημόσια έκταση των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Κυδωνίας Χανίων

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών περιοχής Αποκόρωνα (όπου βρίσκεται το ΚΠΕ Βάμου) την Τετάρτη 4 Ιουνίου με τη συμμετοχή των Δημοτικών Σχολείων Καλυβών, Γεωργιούπολης, Βάμου στις παραλίες Καλυβών, Γεωργιούπολης, Αλμυρίδας.

Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών δημόσιας έκτασης Αγίων Αποστόλων και Κολυμβαρίου την Πέμπτη 5 Ιουνίου με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών των ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου Λασιθίου και ΔΣ Κολυμβαρίου . Η δράση με το ΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου στους Αγίους Αποστόλους θα γίνει σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ιεράπετρας-Νεάπολης Λασιθίου.

Συμμετοχή του ΚΠΕ Βάμου στην εκδήλωση «Περιβαλλοντική κληρονομιά και κοινωνικές ευθύνες» που διοργανώνει η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Π.Ε. Χανίων Ελένη Καβαζίδου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης με τη συμμετοχή της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, οικολογικών οργανώσεων και σχολείων, την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014.

Για όλες τις δράσεις καθαρισμού ακτών υπάρχει συνεργασία με το Δίκτυο Μεσόγειος SOS που συντονίζει πανελλαδικά την Εκστρατεία Καθαρισμού παραλιών κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Στόχος είναι η ανάδειξη της αξίας των ακτών για τη βιοποικιλότητα, την αναψυχή και την οικονομία, η ευαισθητοποίηση των μικρών μαθητών και της τοπικής κοινωνίας και η ενεργός συμμετοχή τους σε δράσεις προστασίας των ακτών.

Στη διάρκεια των δράσεων καθαρισμού των ακτών θα γίνει καταγραφή των απορριμμάτων σε σχετικά φύλλα παρατήρησης και θα εξαχθούν συμπεράσματα τόσο για τη σύστασή τους όσο και για τις δυνατότητες μείωσης και ανακύκλωσής τους.

zarpa.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση