HomeΚΡΗΤΗΠράσινο… φως για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στις Μεσαμπελιές

Πράσινο… φως για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στις Μεσαμπελιές

Υπεγράφη η συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην υπογραφή σύμβασης για την ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αυξημένης Φροντίδας,  στη συμβολή των οδών Δρακάκη και Ιλιού στις Μεσαμπελιές, προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, στην Λότζια, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη και του προέδρου του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Γιώργου Βουρεξάκη.

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η ανέγερση ενός νέου, υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού  αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό έργο το οποίο μπαίνει, πλέον, στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του. Οι προδιαγραφές του συγκεκριμένου Παιδικού Σταθμού, θα τον καταστήσουν, όταν ολοκληρωθεί, πρότυπο για ολόκληρη την Κρήτη.  Επειδή όμως γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων στους παιδικούς σταθμούς της πόλης είναι σημαντικό, δεν σταματάμε εδώ, καθώς ήδη μελετάμε την κατασκευή ενός ακόμη παιδικού σταθμού, στην περιοχή Γιόφυρο.

ypografi-symvasis-f1

Σε κάθε περίπτωση, θέλω να σημειώσω ότι, όπως είχαμε πει εδώ και καιρό, η δουλειά των προηγούμενων ετών, πλέον αποδίδει καρπούς.  Για αυτό το λόγο, σχεδόν κάθε εβδομάδα υπογράφουμε και μια καινούργια σύμβαση για έργα ιδιαίτερα σημαντικά, όσο και απαραίτητα για το Ηράκλειο».

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αυξημένης Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου θα ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο 1026 μ2 και θα έχει καλυμένη επιφάνεια 615,91 μ2, θα εκτείνεται σε τρία επίπεδα (υπόγειο, ισόγειο, ά όροφος) και θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 99 παιδιών από 8 μηνών έως και 5,5 ετών, καθώς και 9 νηπίων με αναπηρία.

Η νέα δομή του Δήμου Ηρακλείου θα διαθέτει 2 αίθουσες απασχόλησης, 2 αίθουσες ύπνου, 3 αίθουσες νηπίων, 1 αίθουσα ύπνου για τα νήπια, 1 αίθουσα απασχόλησης για ΑμεΑ και 1 αίθουσα ύπνου για ΑμεΑ. Επίσης θα διαθέτει ανελκυστήρα και αύλειο χώρο καθώς και εσωτερικό ακάλυπτο με έναν μικρό λαχανόκηπο, χώρο πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, χώρους αλλαγών των παιδιών και παρασκευής γάλακτος, χώρους για το προσωπικό, αποθήκες και λινοθήκες. Στο υπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθούν το μηχανοστάσιο, οι δεξαμενές και οι αποθήκες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της διάταξης του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού «Σχεδιάζοντας για όλους» που αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

pedikos-stathmos-f2

Πρόκειται για ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό της τάξης των 2.960.000 ευρώ και τελικό ποσό σύμβασης το 1.114.332,99 ευρώ. Η χρηματοδότηση θα γίνει από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου και το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση