HomeHL-GreeceΣτις 16 Νοεμβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος

Στις 16 Νοεμβρίου συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος

Για τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 16 Νοεμβρίου θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος για να εξετάσει τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που αφορά τη μισθοδοσία των κληρικών και τη δημιουργία αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας, στο πλαίσιο του νόμου 4982/13 που είχε ψηφισθεί επί κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά.

Για τη διαδικασία που θα τηρηθεί είχε μιλήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους ιερείς κάνοντας μάλιστα λόγο για «πρόθεση συμφωνίας και όχι συμφωνία».

«Το πρώτο ήταν μία ανακοίνωση. Η ανακοίνωση αυτή μεταφέρθηκε στη ΔΙΣ. Το εγκρίναμε. Από εδώ και πέρα έχουμε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Να πούμε στους ιερείς μας γιατί αυτοί είναι που κυρίως ανησυχούν ότι ό,τι είναι να γίνει θα το κάνουμε μαζί, με όλους τους ιερείς, θα βρούμε τρόπο δεν θα κάνουμε ότι θέλει ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε ό,τι θέλει η Σύνοδος, αλλά ό,τι θέλει και εγκρίνει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας που θα συνέλθει και ό,τι θέλει η Πολιτεία που έδειξε την καλή της διάθεση», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του την Τετάρτη ο Αρχιεπίσκοπος.

Συμπλήρωσε δε ότι «επειδή βλέπω την αγωνία των ιερέων επαναλαμβάνω πως ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς και αν δεν να υπογράψουν και συγκατατεθούν με την έννοια του γενικοτέρου συμφέροντος, όχι μόνο των ιερέων αλλά του λαού μας, δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Δεν το κάνουμε για να γίνουμε πλουσιότεροι, αλλά για να μπει μία τάξη σε κάποια πράγματα επιτέλους».

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση