HomeHL-9Ελεύθερος ο δράστης ένοπλης ομηρείας του ΟΚΑΝΑ

Ελεύθερος ο δράστης ένοπλης ομηρείας του ΟΚΑΝΑ

Το Εφετείο αποφάσισε την αναστολή της ποινής του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αναστολή της ποινής σε βάρος του 45χρονου τοξικομανή για την ένοπλη ομηρεία υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ τον Μάιο του 2017 προχώρησε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Σύμφωνα με το haniotika-nea.gr, ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει σε αίτηση αναστολής της ποινής του έως ότου αυτή εκδικαστεί και πάλι σε Δεύτερο Βαθμό. Παρότι η εισήγηση της εισαγγελέα ήταν αρνητική το δικαστήριο αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή της ποινής μέχρι το Εφετείο με περιοριστικούς όρους.

Όπως ήδη είχε γράψει το cretapost, πρωτόδικα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είχε κρίνει ένοχο τον 45χρονο και του είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης 9 ετών και 11 μηνών για τις κατηγορίες της αρπαγής με ελαφρυντικό μη ταπεινών αιτίων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ομηρίας είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και όχι μόνο ενώ από θαύμα δεν είχαν υπάρξει θύματα. Ο δράστης μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις είχε παραδοθεί ενώ στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με αστυνομικούς είχε τραυματιστεί ελαφρά από τα θραύσματα τζαμιών που είχαν σπάσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση