HomeHL-9Αριθμός – Σοκ: 55 οι νεκροί από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης

Αριθμός – Σοκ: 55 οι νεκροί από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης

Βαρύς ο φόρος… αίματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρύς είναι ο φόρος… αίματος στους δρόμους της Κρήτης καθώς κάθε χρόνο χάνονται δεκάδες άνθρωποι σε τροχαία ατυχήματα.

Σύμφωνα με έρευνα του cretapost.gr, φέτος από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα έχουν… χαθεί 55 συνολικά άνθρωποι στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού, σε 51 τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία, τα περισσότερα δυστυχήματα καταγράφονται τον Μάρτιο καθώς καταγράφηκαν επτά θανατηφόρα στα οποία έχουν χάσει την ζωή τους εννέα άτομα.

«Μαύρη» ημέρα αποτελεί η 19η Μαρτίου καθώς έγιναν τρία δυστυχήματα και σκοτώθηκαν συνολικά πέντε άτομα!

Παράλληλα, ο μήνας Σεπτέμβριος έχει εξίσου επτά τροχαία δυστυχήματα στα οποία έχασαν την ζωή τους επτά άτομα.

Πολύνεκρα τροχαία

Δύο είναι τα πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα που – μέχρι στιγμής – έχουν καταγραφεί σε επίπεδο Κρήτης.

Το πρώτο είναι το πολύνεκρο που σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας όταν τρία άτομα έχασαν την ζωή τους. Πρόκειται για τον 23χρονο Χρήστο και την 22χρονη αρραβωνιαστικιά του Μαρία αλλά και την μητέρα της Δέσποινα. Στο τροχαίο τραυματίστηκαν σοβαρά ο 47χρονος πατέρας της Μαρίας αλλά και η 15χρονη αδερφή της Χριστίνα.

Το δεύτερο είναι το τροχαίο που σημειώθηκε στις 19 Μαρτίου όταν ένα ΙΧ στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα εξετράπη της πορείας του και κατέληξε στον τοίχο στην περιοχή της Ψαρής Φοράδας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 42χρονος, ένας 32χρονος κι ένας 31χρονος ενώ ένας 20χρονος νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Θύματα της ασφάλτου νέοι άνθρωποι

Σοκ και προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως φέτος πολλοί νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα.

Είναι χαρακτηριστικό πως το 2018, μέχρι στιγμής, έχουν «φύγει» δέκα νέοι ηλικίας έως 25 χρονών.

Ανάμεσά τους είναι η 18χρονη Μαρία που σκοτώθηκε σε τροχαίο στις 28 Αυγούστου όταν είχε βγει να γιορτάσει με τους φίλος της την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά την ανακοίνωση των βάσεων.

Σε αυτούς τους νεκρούς συγκαταλέγεται και ο 18χρονος Νίκος ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στην Ιεράπετρα.

Το τροχαίο δυστύχημα όμως που έκανε όλη την Κρήτη να… θρηνήσει ήταν ο χαμός της 7χρονης Ελευθερίας.

Η 7χρονη στις 20 Ιουνίου τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με την οικογένειά της. Στον δρόμο Μοιρών – Αγίων Δέκα το ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγάκι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο η 47χρονη μητέρα της όσο και η 4χρονη αδερφή της. Η Ελευθερία ωστόσο δεν άντεξε και έχασε την μάχη με την ζωή στις 30 Ιουνίου με τους γονείς της ν’ αποφασίσουν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Τα τροχαία δυστυχήματα σε… αριθμούς

51 συνολικά είναι τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο έως και σήμερα στα οποία χάθηκαν 55 ζωές.

Από τους 55 ανθρώπους οι 40 «έσβησαν» στην άσφαλτο ενώ οι 11 άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία της Κρήτης λίγες ώρες ή και μέρες μετά τα ατυχήματα. Την ίδια ώρα, δύο θύματα φαίνεται πως υπέστησαν καρδιακή ανακοπή την ώρα που οδηγούσαν με αποτέλεσμα να ξεψυχήσουν στο… τιμόνι.

Γένος: Από τους 55 νεκρούς οι 43 ήταν άνδρες, οι 11 γυναίκες και ένα παιδί!

Ηλικίες: Από τους 55 νεκρούς οι 16 ήταν ηλικιωμένοι, οι 15 ήταν ηλικίας από 41 έως 60 χρόνων, οι 14 από 19 έως 40 χρόνων, 7 άτομα ήταν έως 25 χρόνων ενώ υπήρχαν δύο 18χρονοι και ένα παιδί 7 χρόνων!

Όχημα: Από τα 51 δυστυχήματα στα 20 ενεπλάκησαν αυτοκίνητο, στα 13 δίκυκλα, τα 8 ήταν παράσυρση πεζού, πέντε άτομα καταπλακώθηκαν από τρακτέρ, στα τρία ενεπλάκησαν ποδήλατα, ένα ήταν μπουλντόζα και μία γουρούνα.

Τοποθεσία: 28 τροχαία σημειώθηκαν στους δρόμους του νομού Ηρακλείου, 8 στο νομό Λασιθίου, 11 στο νομό Χανίων ενώ 4 στο νομό Ρεθύμνου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση