HomeHL-EconomyΜοσκοβισί: Στις 21 Νοεμβρίου η απόφαση για μέτρα και συντάξεις

Μοσκοβισί: Στις 21 Νοεμβρίου η απόφαση για μέτρα και συντάξεις

Τι λέει για την ανάπτυξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 2,3%”, με βάση την επίπτωση του πακέτου που σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2019 με κοινωνικά και αναπτυξιακά μέτρα, εξηγεί ο αρμόδιος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, παρουσιάζοντας το κείμενο των φθινοπωρινών οικονομικών προβλέψεων για την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση του real.gr o Επίτροπος διευκρινίζει ότι η πρόβλεψη αυτή είναι απαράλλακτη από την πρόβλεψη της Κομισιόν την άνοιξη και τονίζει ότι το βασικό σενάριο που περιγράφεται στις προβλέψεις και περιορίζει την ανάπτυξη στο 2.0% αποτελεί προβολή στοιχείων στο λεγόμενο “σενάριο μη αλλαγής πολιτικής” – δηλαδή χωρίς την επίπτωση της κατάργησης της μείωσης των συντάξεων και των άλλων μέτρων που συζητούνται.

Ο Επίτροπος ξεκαθαρίζει ότι οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό αφορούν μέτρα φιλικά για την ανάπτυξη και με κοινωνικό πρόσημο.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα εντάσσεται για πρώτη φορά στο κανονικό πακέτο του ευρωπαϊκού οικονομικού εξαμήνου και ανακοινώνει ότι η Κομισιόν θα παρουσιάσει την γνωμάτευσή της για τον προϋπολογισμό στις 21 Νοεμβρίου. Υπενθύμισε μάλιστα την τεράστια προσπάθεια της χώρας να διορθώσει τις ανισορροπίες της και επιβεβαίωσε ότι η χώρα “έχει αλλάξει σελίδα”.

Real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση