HomeΚΡΗΤΗΜε όριο ταχύτητας… 20 χλμ ο εθνικός δρόμος Ηράκλειο – Άγ. Νικόλαος!

Με όριο ταχύτητας… 20 χλμ ο εθνικός δρόμος Ηράκλειο – Άγ. Νικόλαος!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόλυτη «επιτυχία» στέφθηκε το event που διοργάνωσε μια έμπειρη ομάδα από οδηγούς στον ΒΟΑΚ με σκοπό να καταδείξει τα τραγικά όρια ταχύτητας σε συνδυασμό με τον έλεγχο πλέον από τις κάμερες που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

Και αναφέρουμε τη λέξη επιτυχία γιατί ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα ατύχημα αν και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος για κάτι τέτοιο όπως αποδεικνύει και το βίντεο που ανέβασε στο YouTube ο χρήστης ManosKazanis. Ο ίδιος αναφέρει:

«Την Κυριακή 25 Μαΐου 2014 πήγαμε μια βόλτα 5 αυτοκίνητα από το Ηράκλειο Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο. Η βόλτα αυτή ήταν πειραματικού χαρακτήρα.

Εφόσον πλέον λειτουργούν οι κάμερες στην εθνική οδό κινηθήκαμε απολύτως νόμιμα και με τις οδηγίες του ΚΟΚ. Δηλαδή δεν υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας αλλά δεν πατούσαμε και στην βοηθητική λωρίδα στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στην οποία επιτρέπεται να πατήσεις μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και να σταματήσεις.

Αποτέλεσμα? Να διανύσουμε 64 χλμ σε 75′, να δημιουργηθεί σε πολλά σημεία μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός από τους διερχόμενους οδηγούς, σε βαθμό που να αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε που οδηγούμε νόμιμα. Διορθώστε τα όρια ταχύτητας !!!»

Και το τελικό βίντεο της «βόλτας» μας. Βόλτα η οποία αποδείχτηκε αρκετά επικίνδυνη τελικά για όλους όσους βρίσκονταν στο δρόμο μαζί μας. Επικίνδυνη γιατί κινιόμασταν απολύτως νόμιμα, σύμφωνα με τον ΚΟΚ και τα όρια που μας επιβάλουν.

Όρια τα οποία πλέον ελέγχονται ηλεκτρονικά από ραντάρ τα οποία είναι σε λειτουργία. Το βίντεο αυτό φτιάχτηκε μετά από αρκετό κόπο και ώρα με μοναδικό σκοπό την αναθεώρηση των απαράδεκτων ορίων ταχύτητας που μας αναγκάζουν να γινόμαστε καθημερινοί παραβάτες.

Όσοι αντέχουν να το δουν παρακαλούνται να το κοινοποιήσουν μπας και πέσει στα μάτια των υπευθύνων, οι οποίοι με τη σειρά τους ελπίζω να ευαισθητοποιηθούν, λογικευτούν και μπουν στη διαδικασία να τα διορθώσουν.
candianews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση