Συγκλονιστικές είναι οι συνομιλίες των αθλητών με μέλη του κυκλώματος αναβολικών που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία αθλητή που παραπονιέται σε μέλος της ”μαφίας” των αναβολικών για τις επικίνδυνες παρενέργειες της χρήσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αθλητής jet- ski λέει στον 31χρονο προμηθευτή αναβολικών : «Έχω τέσσερις μέρες πυρετό. Με πονάει όλο μου το σώμα. Δεν μπορώ να κουνήσω το πόδι μου». Η απάντηση του 31χρονου: «Μην ανησυχείς. Θα σου δώσω άλλο σκεύασμα. Θα είσαι καλύτερα».

Σε άλλη συνομιλία, αθλητής μπόντι μπίλντινγκ εκφράζει τα παράπονα του σε 28χρονο μέλος του κυκλώματος για πλήθος σοβαρών συμπτωμάτων και παρενεργειών της χρήσης των σκευασμάτων που του προμήθευε, με τον κατηγορούμενο να απαντά: «Μην κάνεις έτσι, Αυτά τα συμπτώματα είναι συνηθισμένα παγκοσμίως στους χρήστες». Στη συνέχεια τον συμβουλεύει να πάρει «cialis» για τη στυτική δυσλειτουργία.

Μάλιστα, η διακίνηση των αναβολικών γινόταν με ταχυμεταφορές και σε συσκευασίες για …σοκολατάκια και σκυλοτροφές!

Κρητικός ο…. εγκέφαλος του κυκλώματος

Κρητικός φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος αναβολικών που εξάρθρωσε η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποίησε συνολικά έντεκα συλλήψεις σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται τόσο ο 28χρονος Κρητικός «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τρία ακόμα άτομα από την Κρήτη (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ο 28χρονος είχε στήσει το «παρασκευαστήριο» των αναβολικών σε περιοχή του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε εισαγωγή των πρώτων υλών από την Κίνα και την Πολωνία ενώ στη συνέχεια πήγαινε στο παρασκευαστήριό του και με την χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού προέβαινε στην παρασκευή των αναβολικών.

Όταν ολοκλήρωνε την παρασκευή τους προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος με αναβολικά προκειμένου να προχωρήσουν στην διακίνηση και την εμπορία στους υποψήφιους πελάτες τους, μεταξύ των οποίων αθλητές.

Η δράση της οργάνωσης

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα αλλά επεκτεινόταν σε Πολωνία, Γερμανία και Κύπρο. Οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν κατά τη μεταξύ τους επικοινωνία ηλεκτρονικές εφαρμογές διαδικτυακής συνομιλίας όπως το “viber”, μιλούσαν κωδικοποιημένα και διέγραφαν απευθείας τις επικοινωνίες τους. Μερικά από τα αναβολικά τα ανέφεραν ως “τέστο”, “γουίν γουί”, “τουρίνα”, “αναμπό”, “ομέγκα”, “χέλιξ”.

Ανάμεσα στα 11 άτομα που συνέλαβαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας είναι ένας 41χρονος αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ και πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας από το 2014 έως σήμερα.

Προφυλακίστηκαν οι τρεις, αύριο απολογούνται οι οκτώ

Σημειώνεται ότι από τους τρεις κατηγορούμενους που οδηγήθηκαν στον ανακριτή, οι δύο προφυλακίστηκαν, ενώ την Παρασκευή θα περάσουν οι υπόλοιποι οκτώ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και την κατηγορία ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Ανάμεσά τους είναι και ο Κρητικός «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

cretapost με πληροφορίες από enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση