HomeHL-SportsΚαλή εμφάνιση η ΑΕΚ, νίκη 2-0 η Μπαγερν

Καλή εμφάνιση η ΑΕΚ, νίκη 2-0 η Μπαγερν

Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια την Μπάγερν στο Μόναχο, αλλά έχασε με σκορ 2-0 από τους Γερμανούς στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.
Η Ένωση που στάθηκε απέναντι στους Βαυαρούς βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα τραβηγμένο πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ στο 31’ ο Λεβαντόφσκι. Ο ίδιος παίκτης στο 71’ διαμόρφωσε και το τελικό σκορ.
Η ήττα της ΑΕΚ σήμανε τον αποκλεισμό από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, ωστόσο η πρωταθλήτρια Ελλάδας υποδέχεται τον Άγιαξ στις 27 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ με στόχο τη νίκη για να μείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 3ης θέσης.
Για πρώτη φορά ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύτηκε τρεις παίκτες στην άμυνα, με τους Λαμπρόπουλο, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς να ξεκινούν στην βασική ενδεκάδα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ενισχυμένη μεσαία γραμμή μπλόκαρε τους Βαυαρούς.
Λίγο έλειψε μάλιστα να προηγηθεί η ΑΕΚ, όταν στο 5΄ ο Μάνταλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι του Μάνουελ Νόιερ.

Η ΑΕΚ είχε πάνω από 40% κατοχή της μπάλας, απέναντι στη Μπάγερν, ενώ στο 7’ ο Μπάρκας πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Λεβαντόφσκι.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού έγινε η φάση που άλλαξε τα πάντα. Ο Τσόσιτς και ο Λεβαντόφσκι αλληλοτραβήχτηκαν στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι! Δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τον παίκτη της ΑΕΚ, κάτι που ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκε ο Πολωνός για να εκβιάσει την απόφαση.

Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ στο 31΄, σημειώνοντας το 48ο γκολ του στο Champions League. Στο 37’ ο Τσόσιτς έσωσε βέβαιο γκολ με καταπληκτικό τάκλιν στο σουτ του Μίλερ και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο β΄ ημίχρονο ο Μπάρκας κράτησε όρθια την ΑΕΚ αποκρούοντας την προσπάθεια του Γκορέτσκα στο 55΄ και το τετ α τετ με τον Λεβαντόφσκι στο 61΄. Τελικά στο 71΄ με κοντινή προβολή του Λεβαντόφσκι από κόρνερ του Ριμπερί διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Μπάρκας επενέβη ακόμα μία φορά στο 74΄ σε τετ α τετ με τον Γκνάμπρι, ενώ στο 77΄ από κόρνερ της Μπάγερν και… καραμπόλες η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κίτρινες κάρτες: Τσόσιτς, Σιμόες, Λαμπρόπουλος

Μπάγερν Μονάχου: 
Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Γκνάμπρι (87′ Σάντσες), Γκορέτσκα, Μίλερ, Ριμπερί (84′ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (90′ Βάγκνερ).

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Χουλτ, Γαλανόπουλος (78′ Γκάλο), Σιμόες, Άλεφ (67′ Μοράν), Μάνταλος (80′ Μπογέ), Πόνσε.
Διαφήμιση
Διαφήμιση