HomeHL-9Ο εκπαιδευμένος σκύλος «ξετρύπωσε» τον λαθραίο καπνό

Ο εκπαιδευμένος σκύλος «ξετρύπωσε» τον λαθραίο καπνό

Συνελήφθη ένας 61χρονος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη ενός 61χρονου άνδρα για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα προχώρησαν σήμερα το πρωί άνδρες του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου σε συνεργασία με στελέχη του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου.

Πιο συγκεκριμένα, οι λιμενικοί που είχαν θέση υπό στενή παρακολούθηση τον 61χρονο άνδρα για διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, τον εντόπισαν να βγαίνει από το σπίτι του στο Ηράκλειο, και να τοποθετεί σε δίκυκλη μοτοσικλέτα 25 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου ανίχνευσης ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, το οποίο χρησιμοποιούσε και ως αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 1.780 λαθραία πακέτα τσιγάρα και 193 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων.

Τα προϊόντα καπνού κατασχέθηκαν από τους λιμενικούς, όπως επίσης η μοτοσικλέτα του 61χρονου καθώς και το χρηματικό ποσό των 570 ευρώ.

Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων από την παράνομη δραστηριότητα του συλληφθέντα ανέρχεται στο ποσό των 10.128 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση