Με καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τις ληστείες που είχε διαπράξει από το 2012 έως το 2015 η λεγόμενη σπείρα των «ληστών με τα καλάσνικοφ».

Οι τρεις συνολικά εμπλεκόμενοι στη σπείρα το παραπάνω χρονικό διάστημα είχαν διαπράξει σειρά ληστειών «χτυπώντας» ως επί το πλείστον κοσμηματοπωλεία, με κυριότερη εκείνη που είχε λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2015 στο χρυσοχοείο του ξενοδοχείου Creta Maris στη Χερσόνησο.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο εκ των βασικών κατηγορουμένων και μίας ακόμη αλλοδαπής που κατηγορούνταν για υπόθαλψη εγκληματία, ξεκίνησε στο Εφετείο με τις καταθέσεις μαρτύρων. Μπροστά από τους δικαστές πέρασαν επιχειρηματίες θύματα της δράσης των κατηγορουμένων, καθώς και αστυνομικοί που είχαν λάβει μέρος στην επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται πως ο τρίτος από τους κατηγορούμενους, Κρητικής καταγωγής, είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών μεταξύ των ληστών με τα καλάσνικοφ και των αστυνομικών με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα, κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη και σήμερα, γεγονός που έχει οδηγήσει στην αναστολή της ποινικής διαδικασίας σε βάρος του.

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ένας 36χρονος από την Αρμενία και ένας 32χρονος Κρητικός, βρέθηκαν σήμερα ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πρωτόδικα τους είχαν επιβληθεί βαρύτατες ποινές και είχαν οδηγηθεί στη φυλακή.

Η ακροαματική διαδικασία μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων διακόπηκε και προσδιορίστηκε να συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και αναμένονται οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Διαβάστε το χρονικό της ληστείας στο Creta Maris

Διαφήμιση
Διαφήμιση