HomeΚΡΗΤΗΜε κονδύλια της Περιφέρειας η μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης

Με κονδύλια της Περιφέρειας η μελέτη του Κέντρου Αποκατάστασης Νεάπολης

Υπέγραψε ο Περιφερειάρχης την προκήρυξη με κόστος άνω των 800.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απόφαση για την περιληπτική διακήρυξη της μελέτης του έργου του «Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης» του Διαλυνάκειου Νοσοκομείου Νεάπολης, υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο του Κέντρου Αποκατάστασης αποτελεί μια σημαντική υποδομή τόσο για την περιοχή του Πάνω Μεραμπέλλου όσο συνολικά για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και την Κρήτη συνολικά, αφού θα αποτελέσει μια δημόσια υποδομή που λείπει από το νησί.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη της διαδικασίας, ξεκινά άμεσα η κατάθεση προσφορών για την ανάληψη του έργου (εκπόνηση μελέτης). Οι Προσφορές θα κατατίθενται μέχρι 10 Δεκεμβρίου και στις 14 Δεκεμβρίου γίνεται η αποσφράγιση των προσφορών και θα ακολουθήσει η αξιόλογηση των προτάσεων από την αρμόδια Επιτροπή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης και με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Να σημειωθεί πως Η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδοτεί την εκπόνηση της μελέτης με προεκτιμώμενο που τα ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, όπως είχε δεσμευτεί ο Περιφερειάρχης ενώπιον της τοπικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια ανοικτής λαϊκής συνέλευσης.

Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει: «Από σήμερα, με την προκήρυξη της μελετης μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης ένα σημαντικό έργο για τη Νεάπολη, το Λασίθι αλλά και την Κρήτη συνολικά. Το Κέντρο Αποκατάστασης αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία που η  Περιφέρεια Κρήτης στήριξε εξαρχής και συνεχίζει να στηρίζει με τη χρηματοδότηση της μελέτης. Νομίζω πως το όνειρο των δωρητών της Νεάπολης αρχίζει να πραγματώνεται και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό».

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα που θα τηρήσει στη συνέχεια η Περιφέρεια Κρήτης επεσήμανε πως «μετά το άνοιγμα των προσφορών θα ξεκινήσει η αξιολόγηση από στα μέσα Δεκεμβρίου προκειμένου ν’ αναδειχθεί ο ανάδοχος το συντομότερο δυνατόν. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις εντός του 2019 πιστεύουμε πως μπορεί να ολοκληρωθεί η μελέτη», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση