HomeΚΡΗΤΗΣτην Αθήνα ο Βασίλης Λαμπρινός

Στην Αθήνα ο Βασίλης Λαμπρινός

Είχε συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Δικαιοσύνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρήσιμες συναντήσεις με Υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στην Αθήνα,  το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου.

Αρχικά ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιάννη Ρασούλη, συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη. Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθησαν και οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου κ.κ. Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ήταν το αίτημα του Δήμου για ρύθμιση του δανείου που έχει πάρει η ΔΕΥΑΗ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων,  η οποία θα περιλαμβάνει διαγραφή των τόκων και διακανονισμό 60 εξαμηνιαίων δόσεων, καθώς και τριετή περίοδο χάριτος. Ο Δήμαρχος εξήγησε στον κ. Δραγασάκη ότι η ΔΕΥΑΗ, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, είναι μέχρι στιγμής συνεπής στην πληρωμή των δόσεων του δανείου, ωστόσο ενδεχόμενη ρύθμιση θα αποτελέσει ανάσα για την Επιχείρηση και θα της δώσει τη δυνατότητα να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της για την άμβλυνση του προβλήματος της λειψυδρίας στο Ηράκλειο. Ο Υπουργός αντιμετώπισε θετικά το αίτημα και ενημέρωσε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν από εδώ και εμπρός, ώστε να  προχωρήσει ουσιαστικά το θέμα.

dimarchos-antiproedros-tis-kyvernisis

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος συναντήθηκε και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Συζητήθηκαν η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, καθώς η μετακίνηση της λαϊκής αγοράς σε οικόπεδο του Δήμου Ηρακλείου, δίπλα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού. Ο Υπουργός ήταν ενήμερος  και για τα δυο θέματα. Όσον αφορά στο νέο Δικαστικό Μέγαρο διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι το έργο έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης και ότι ο ίδιος θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» προκειμένου, εκεί που είναι εφικτό, να επισπευστούν οι εξελίξεις.

Όσον αφορά στη μετακίνηση της λαϊκής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι πρόκειται για ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του εξήγησε αναλυτικά τον σχεδιασμό του Δήμου, βάσει της σχετικής μελέτης που έχει συνταχθεί και προβλέπει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της.

Στη συνάντηση με τον κ. Καλογήρου παρευρέθησαν οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιάννης Ρασούλης

Διαφήμιση
Διαφήμιση