Κρητικός φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος αναβολικών που εξάρθρωσε προχθές η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. που πραγματοποίησε συνολικά έντεκα συλλήψεις σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται τόσο ο 28χρονος Κρητικός «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και τρία ακόμα άτομα από την Κρήτη (δύο άνδρες και μία γυναίκα).

Όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ο 28χρονος είχε στήσει το «παρασκευαστήριο» των αναβολικών σε περιοχή του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα, ο ίδιος έκανε εισαγωγή των πρώτων υλών από την Κίνα και την Πολωνία ενώ στη συνέχεια πήγαινε στο παρασκευαστήριό του και με την χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού προέβαινε στην παρασκευή των αναβολικών.

Όταν ολοκλήρωνε την παρασκευή τους προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος με αναβολικά προκειμένου να προχωρήσουν στην διακίνηση και την εμπορία στους υποψήφιους πελάτες τους, μεταξύ των οποίων αθλητές.

Η 7μηνη δράση του κυκλώματος και η… εξάρθρωση

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretapost, το κύκλωμα φαίνεται πως δραστηριοποιούνταν τους τελευταίους 7 μήνες.

Η δράση του ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και ειδικευόταν στην κατ’ επάγγελμα παρασκευή, αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση παράνομων και απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Παράλληλα, τα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν και εμπορεύονταν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες.

Μετά από πολύμηνη έρευνα και παρακολούθηση οι αρχές κατάφεραν και εξάρθρωσαν το κύκλωμα συλλαμβάνοντας τα «ενεργά» μέλη και τον «εγκέφαλο».

Τι βρέθηκαν στα σπίτια των μελών του κυκλώματος

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

141.639 αναβολικά (δισκία, φιαλίδια, αμπούλες, σύριγγες), 301 ηρεμιστικά χάπια και 40 ναρκωτικά χάπια (MDMA), 6.520 γραμμάρια καπνού, 6,2 γραμμάρια κάνναβης, αεροβόλο όπλο και 2 μαχαίρια, 13 φυσίγγια αερίου και 29 αβολίδοτα φυσίγγια, μηχανικός εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών σκευασμάτων, πλήθος πρώτων υλών, κενών συσκευασιών, 19 κινητά τηλέφωνα, 9 ηλεκτονικοί υπολογιστές (2 σταθεροί και 7 φορητοί), 2 tablets, σκληρός δίσκος και 2 μέσα αποθήκευσης USB, 155.499 ευρώ και 136 δολάρια ΗΠΑ και πλήθος εγγράφων-ιδιόχειρων σημειώσεων.

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Οι 11 συλληφθέντες, μεταξύ αυτών και ο 28χρονος «εγκέφαλος» από την Κρήτη, οδηγήθηκαν χθες συνοδεία αστυνομικών στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αττικής.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση