HomeΚΡΗΤΗΟι μαθητές ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο για το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με μαθητές Λυκείου είχε ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια διαφορετική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί στην αγγλικανική εκκλησία (πρώην αμερικάνικη βάση) ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης με τους μαθητές της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Γουβών.

Στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολίτης και Δημοκρατία» (Σύγχρονος Κόσμος) οι εξήντα μαθητές συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του σχολείου, κ. Γεώργιο Φουκαδάκη, την υπεύθυνη καθηγήτρια, Μαρία Βλαστού και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν συνάντηση ενημέρωσης με το δήμαρχο για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στη συζήτηση παρευρέθηκε επίσης ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων και Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας, Εμμ. Πλευράκης.

Τα παιδιά έθεσαν στο δήμαρχο ερωτήσεις σχετικά με συνολικά με τη λειτουργία του Δήμου, τις δομές του, τα θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις αρμοδιότητες των αιρετών, την εκπροσώπηση της νεολαίας, αλλά έδειξαν ενδιαφέρον και για την προσωπική του εμπειρία από την πορεία του στην αυτοδιοίκηση ως δημοτική αρχή του τόπου.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους μαθητές για τη δομή, τα χαρακτηριστικά, τα όργανα διοίκησης και τη λειτουργία του δήμου, τους παρουσίασε τις δράσεις των δημοτικών υπηρεσιών και τους εξήγησε τον τρόπο και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εκπόνηση ενός μεγάλου έργου, όπως είναι η ανέγερση ενός νέου σχολικού συγκροτήματος.

Οι μαθητές έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της περιοχής, αλλά και για το θεσμό του Δημάρχου, έθεσαν σειρά ερωτήσεων και προβληματισμών για τα θέματα συντήρησης και δημιουργίας σχολικών μονάδων, αθλητικών εγκαταστάσεων, λειτουργίας σχολικής βιβλιοθήκης κ.ά.

Τέλος, ο κ. Μαστοράκης συνεχάρη τα παιδιά για το ενδιαφέρον τους για τα κοινά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για την πρωτοβουλία τους να καλλιεργήσουν αίσθημα ευθύνης στους νέους. Τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και να συνεχίσουν να είναι υπεύθυνοι και διεκδικητικοί, για να αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη του μέλλοντος, τους ενεργούς πολίτες που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση