HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο Τσαλικάκι

Ξεκίνησαν τα έργα ανάπλασης στο Τσαλικάκι

Προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις εργασίες ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής στο Τσαλικάκι, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου, επιθεώρησε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη, την Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από την ανάπλαση του πεζοδρομίου που οδηγεί από το Τσαλικάκι στα όρια των Δήμων Μαλεβιζίου – Ηρακλείου, έργο στο οποίο προβλέπεται η τοποθέτηση κυβόλιθων, η φύτευση 40 νέων, μεγάλων δένδρων από την εξωτερική πλευρά του πεζοδρομίου, γραμμής – οδηγού όδευσης τυφλών, καθώς και η τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, όπως είναι παγκάκια διπλής όψης, καλαθάκια απορριμμάτων, νέος φωτισμός, κ.α. Εργασίες που θα κάνουν τον περίπατο στο συγκεκριμένο σημείο άνετο και ευχάριστο, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την ανατολική είσοδο του οικισμού.

Στο ίδιο έργο, περιλαμβάνεται επίσης η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Τσαλικακίου, του Μνημείου Ηρώων, της παιδικής χαράς, καθώς και άλλων κοινόχρηστων χώρων, ασφαλτοστρώσεις οδών, διανοίξεις, δενδροφυτεύσεις, κ.α., ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν προηγηθεί και εργασίες διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης της οδού Θριάμβου.

Λόγω των εργασιών, η Δημοτική Αρχή εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών στις σημάνσεις που έχουν τοποθετηθεί.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Συνεχίζεται το σημαντικό έργο ανάπλασης στο Τσαλικάκι και μετά την οδό Θριάμβου, προχωράμε στις παρεμβάσεις στην ανατολική πλευρά του οικισμού. Όλες αυτές οι εργασίες χρηματοδοτούνται από πόρους του Δήμου μας και παρακολουθώντας τις από κοντά, διασφαλίζουμε ένα άρτιο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Το Μαλεβίζι προχωράει μπροστά και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς, έχοντας προνοήσει ως Δημοτική Αρχή, μπορούμε να συνεχίζουμε το τεράστιο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων σε ολόκληρο το Μαλεβίζι.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μου, αιρετούς και υπηρεσιακούς, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση