HomeΕΛΛΑΔΑΟ Νίκος Ανδρουλάκης στη Γουατεμάλα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Γουατεμάλα

Mε αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Κεντρική Αμερική κ. Σοφία Σακοράφα και ο Ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα την Πόλη της Γουατεμάλας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τις ανώτατες αρχές της χώρας συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του Κογκρέσου κ. Αλβάρο Αρζού Εσκομπάρ, της Υφυπουργού Οικονομίας κας. Γκλόρια Ζαραζούα καθώς και του Υπουργού Εσωτερικών Ενρίκε Ντέγκενχαρτ. Ακόμα η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού τομέα της χώρας, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών αλλά και με οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρέθηκαν θέματα που αφορούν τόσο τις εμπορικές σχέσεις όσο και τη συνεργασία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γουατεμάλας αλλά και χωρών της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Αμερικής όπως είναι η κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης και η πολιτική του κ. Τραμπ στο ζήτημα αυτό. Επίσης, οι Ευρωβουλευτές έθεσαν το θέμα της ασφαλούς επιστροφής στη χώρα της ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των αυτόχθονων πληθυσμών της Γουατεμάλας κας Λολίτα Τσάβες, η οποία ήταν φιναλίστ για το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το 2017 και ζει αυτοεξόριστη το τελευταίο διάσημα στην Ισπανία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση