HomeHL-CultureΤον Ιούλιο το Chania Rock Festival 2019

Τον Ιούλιο το Chania Rock Festival 2019

Ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Chania Rock Festival, ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ της Νότιας Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου 2019, προσελκύοντας όπως πάντα θεατές απο όλον τον κόσμο.

Το πρώτο όνομα που ανακοινώθηκε για την Παρασκευή 5 Ιουλίου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα που έχουν εμφανιστεί στα Χανιά. Μία πραγματική ντίβα της rock μουσικής με λαμπρή καριέρα, που κατάφερε να παντρέψει το ροκ με την όπερα, πουλώντας εκατομμύρια άλμπουμς παγκοσμίως. Η Tarja, μία από τις πιο δημοφιλείς περσόνες στη rock μουσική, έρχεται να ξεσηκώσει τα Χανιά και να μας καθηλώσει με τη μαγική της φωνή!

xania-rock-festival

Η Tarja Turunen, Φιλανδικής καταγωγής, είναι πολλά περισσότερα από μία απλή τραγουδίστρια με αξιοθαύμαστο εύρος φωνής. Είναι μία καλλιτέχνιδα–έμβλημα για την Φιλανδία και τη Σκανδιναβία γενικότερα και είναι σίγουρα η πιο επιδραστική και πιο αναγνωρίσιμη τραγουδίστρια για ολόκληρο το ιδίωμα του συμφωνικού metal με γυναικεία φωνητικά. Στη χώρα της, απολαμβάνει status σούπερ σταρ. Έχει κληθεί στο προεδρικό Μέγαρο για να γιορτάσει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Φιλανδίας το 2003 και το 2007 έχει τραγουδήσει για την ίδια επέτειο, τον εθνικό ύμνο της χώρας. Λίγα χρόνια πριν, ήταν η κεντρική τραγουδίστρια στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, με την παρουσία πάλι του Πρωθυπουργού της χώρας και ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση. Έχει τραγουδήσει μέχρι και στον αποχαιρετιστήριο αγώνα της διάσημης Γερμανίδας πυγμάχου, Regina Halmich, ενώ έχει υπάρξει star coach στη Φιλανδική version του τηλεπαιχνιδιού για τουλάχιστον δύο σεζόν “The Voice”!!

xania-rock-festival4

Αρχικά έγινε γνωστή μέσα από το κορυφαίο symphonic metal συγκρότημα όλων των εποχών, τους NIGHTWISH, όπου ήταν ιδρυτικό μέλος και τραγούδησε στους πέντε πρώτους, μνημειώδεις δίσκους τους με αρκετά εκατομμύρια πωλήσεων. Η σόλο καριέρα της τη βρίσκει να είναι πλέον η βασική συνθέτης των τραγουδιών και να ξεφεύγει από τα στεγανά του ροκ, συνοδεύοντάς το με περισσότερη opera και αρκετά pop στοιχεία.

xania-rock-festival2

Καλλιτέχνις με σαγηνευτική παρουσία, απίστευτες φωνητικές δυνατότητες, τεράστιο κατάλογο τραγουδιών, γεμάτη δημιουργικές ανησυχίες, μεγάλη βάση οπαδών, δυναμική περσόνα και πάντα με εκπληκτικούς μουσικούς που την πλαισιώνουν. Αν μπορούμε να ρισκάρουμε μία πρόβλεψη, η εμφάνισή της, θα είναι από τις πιο σημαδιακές που έχουν περάσει από το Chania Rock Festival.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις και λεπτομέρειες για τη διοργάνωση, οπότε… και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!

https://www.facebook.com/ChaniaRockFestival/

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση