HomeHL-WorldΝεκρός άνδρας στην Αυστραλία έπειτα από επίθεση καρχαρία

Νεκρός άνδρας στην Αυστραλία έπειτα από επίθεση καρχαρία

Τον ανέσυραν από το νερό με τραύματα στο πόδι και το χέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη ζωή του έχασε ένας άνδρας στην Αυστραλία, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από καρχαρία σε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο στο Κουίνσλαντ.

Στο ίδιο σημείο, το Cid Harbour στα νησιά Whitsunday Islands είχαν σημειωθεί άλλες δύο επιθέσεις καρχαρία τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το 33χρονο θύμα κολυμπούσε με φίλους όταν έγινε η επίθεση, χθες Δευτέρα. Τον ανέσυραν από το νερό με τραύματα στο πόδι και το χέρι και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

«Είχε δεχθεί πολλά δαγκώματα, είχε χάσει πολύ αίμα και είχε πάθει καρδιακή ανακοπή» περιέγραψε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, μία 12χρονη και μία 46χρονη είχαν τραυματιστεί στο ίδιο σημείο, το Cid Harbour, από επίθεση καρχαρία, μέσα σε ένα 24χρονο. Αργότερα το κορίτσι χρειάστηκε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του ποδιού.

Τα στοιχεία καταγράφουν φέτος έναν νεκρό και δεκαέξι τραυματίες, από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία.

Ερευνητές που ασχολούνται με τους καρχαρίες δεν έχουν μπορέσει να εξηγήσουν γιατί σημειώνονται τόσες επιθέσεις στο συγκεκριμένο μέρος. Σύμφωνα με το καθηγητή Colin Simpfendorfer από το πανεπιστήμιο James Cook University, οι επιθέσεις καρχαρία είναι «πολύ σπάνιες» στα νησιά Whitsundays.

Πιθανώς, όπως εκτιμά, να τους προσελκύουν οι αλιευτικές δραστηριότητες ή τα βρώμικα νερά, αν και μέχρι στιγμής καμία θεωρία δεν έχει τεκμηριωθεί με επαρκή στοιχεία.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση