HomeHL-9Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

Επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τη διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ιωάννα Παπαμιχαήλ, συναντήθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, παρουσία του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ένωσης Γιώργος Πικράκης, και ο Γενικός Γραμματέας Χρήστος Αναμουρλου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι εκπρόσωποι της διοίκησης μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι αστυνομικοί του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα :

–           Τονίστηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού, πρόβλημα το οποίο η πρόσφατη αναδιοργάνωση δεν αντιμετώπισε με επιτυχία, οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και οχήματα που αντιμετωπίζει το σώμα και τα πάρεργα στα οποία ο Έλληνας Αστυνομικός είναι καταδικασμένος να εκτελεί (γήπεδα, επιδόσεις, φρουρήσεις φυσικών προσώπων κ.λ.π.) με αποτέλεσμα να στερείται τις υπηρεσίες του ο απλός πολίτης.

–           Η καταστρατήγηση του Π.Δ. 394/2001 ’’ Χρόνος Εργασίας Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας’’  συνέπεια της οριζόντιας εφαρμογής της διαταγής εμφανούς αστυνόμευσης και ζητήθηκε την τροποποίησή του λαμβάνοντας  υπόψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής αλλά και το υπάρχον προσωπικό της κάθε Υπηρεσίας.

–           Ζητήθηκε η βοήθεια του Υπουργείου για το μεγάλο έργο που εδώ και χρόνια η Ένωσή μας προσπαθεί να εξασφαλίσει την πραγματοποίησή του, και δεν είναι άλλο από την δημιουργία Λέσχης Σίτισης στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, το οποίο πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία έπειτα από την απόφαση χρηματοδότησής του από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η κα. Παπαμιχαήλ δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στην κα. Υπουργό τα προβλήματα και τα αιτήματά μας με γνώμονα την αποτελεσματικότερη λύση τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση