HomeCity GuideΔράσεις τέχνη και πολιτισμού από το ΚΟΙΠΟΔΙ στην Χερσόνησο

Δράσεις τέχνη και πολιτισμού από το ΚΟΙΠΟΔΙ στην Χερσόνησο

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ξεκινούν οι «Δράσεις Τέχνης και Πολιτισμού» το Νοέμβριο στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου “ART HAS NO AGE” που υλοποιεί το Κ.ΟΙ.ΠΟ.ΔΙ. σε συνεργασία με φορείς από την Ιταλία, την Τουρκία και την Ισπανία. Το σχέδιο “ART HAS NO AGE” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ και προτεραιότητα στις δράσεις έχουν οι συμμετέχοντες στα τμήματα εικαστικών του Συλλόγου Γυναικών ΙΡΙΔΑ, του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων ΕΣΤΙΑ, του Πολιτιστικού Συλλόγου ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ και του Συλλόγου Γυναικών ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 6972921895 (ώρες 6.00μμ-9.00μμ) ή να στείλουν μήνυμα τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

roussetos-panagiotakis

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, Εικαστικός Ζωγράφος): Η ζωγραφική τέχνη στο πλαίσιο του ελληνικού και του μινωικού πολιτισμού με προέκταση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Τεχνικές. Θέματα. Υλικά. Η προσέγγιση του ιδίου για τη ζωγραφική. Πρακτική εφαρμογή τεχνικών προτεινόμενων από τον ίδιο (Διάρκεια 20 ώρες). Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τόπους: στα Μάλια (δύο τρίωρα + ένα τετράωρο) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΣΤΙΑ και στις Γούρνες (δύο τρίωρα + ένα τετράωρο) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΙΡΙΔΑ.

kadiani-veligrantaki2

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ (Καδιανή Βελιγραντάκη, Εικαστικός Ζωγράφος): (Διάρκεια 1 ½ ώρα) Παρουσίαση των μινωικών συμβόλων και της σημασίας τους. Ειδική αναφορά θα γίνει στο σύμβολο της μέλισσας στον κρητομυκηναϊκό πολιτισμό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Βραχόκηπο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Συλλόγο ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ.

eleni-maragkaki

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: (Ελένη Μαραγκάκη, Πολιτισμολόγος Ιστορικός) (Διάρκεια 12 ώρες): Μια εισαγωγική προσέγγιση στην Ιστορία της Τέχνης και στην ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία της. Καλλιτεχνικά κινήματα και τάσεις, διαφορετικές περίοδοι και ιστορικά πλαίσια, καλλιτέχνες. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τόπους: στα Μάλια (δύο τρίωρα) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΣΤΙΑ και στις Γούρνες (δύο τρίωρα) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΙΡΙΔΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση